Recensies·Recensies van Moon·Roman

De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May *****

De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May      *****

“Je verliest als vanzelf je hart aan Ferry Lane, de karakters, de sfeer, Nicola May neemt je mee en laat je genieten”

  • Auteur: Nicola May
  • Uitgeverij: Zomer & Keuning
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020545814 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 336 pagina’s

“Het hart heeft zijn redenen, die de rede niet kent”

De drieëndertigjarige Star verkoopt haar geboortesteensieraden op de Ferry Lane Market, na de geboorte van haar dochter, welke zij op haar zestiende kreeg, heeft Star nooit meer een man echt dichtbij laten komen. Maar dan verschijnt Conor in Ferry Lane, de neef van Big Frank kan hij haar weer aan het lachten maken, of is haar hart al aan iemand anders verpandt?

Na haar debuut serie Cockleberry Bay heeft Nicola May haar plek in de Feelgood bestsellerlijst wel verdient. De Britse auteur komt nu met een Feelgood-serie over Ferry Lane en ook deze serie ademt weer sfeer, verbeelding en gemoedelijkheid uit. Tel daarbij op de humor en de meest vermakelijke karakters een snufje spiritualiteit en je ontkomt niet aan een heerlijke leeservaring. Je waant je als lezer in het idyllische Hartmouth en geniet van alle facetten die de auteur aan het papier toevertrouwd.

De sfeer is net als de eerdere serie vol aandacht en details neergezet door May, je wandelt als ware door de straatjes van het gemoedelijke Ferry Lane, waar iedereen voor elkaar klaar staat en iedereen alles van elkaar weet. Deze pittoreske sfeer is perfect voor een serie over de jonge Star en haar dochter Skye. De sterrenhemel boven Ferry Lane is het tweede deel in de serie, maar evenzo goed los leesbaar, al kan ik je niet beloven dat je daar ook genoegen meeneemt, want de karakters, de sfeer en de schrijfstijl zullen smaken naar meer en je nieuwsgierigheid aanwakkeren. Hier wil je je gewoon in onderdompelen.

Nicola May staat naast haar beeldende sfeer bepaling in haar verhalen ook bekend om de onderliggende humor, dit komt dan ook ruimschoots aanbod. Ook komen in dit deel van Ferry Lane naast alle ingrediënten waar May zo om bekend staat, echt wel gedegen onderwerpen naar voren welke het verhaal ook diepgang geeft. Het is een Feelgood maar dan met net dat beetje extra, een heerlijke leeservaring. Nicola May heeft maar weer eens laten zien dat zij instaat is de lezer te laten genieten van haar beeldende schrijfstijl en haar karakters die je hart zullen stelen. Een meer dan dikke aanrader voor alle liefhebbers van een echt lekkere Feelgoodroman, waar naast de fijne leesflow je ook wordt getrakteerd op een goed in elkaar stekend verhaal.

Lieve Leesgroet Moon Kager