Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De zonde waard – Simone van der Vlugt ***

De zonde waard – Simone van der Vlugt ***

“Een lekkere thriller die vol vaart geschreven is”


Wanneer Ella een jong meisje in een openstaande auto ontdekt, bedenkt zij zich geen moment en neemt het meisje mee. Ze herkent het, het is de ontvoerde 5 jarige Demi. Kan de kleine Demi nu veilig terug naar haar ouders of heeft Ella naast haar hoofdrol in deze reddingsactie nog een bijrol die niet de allure van de grote ster heeft?

“….maar er is slechts een zwakke wind nodig om het zand weg te blazen en de pijn bloot te leggen”

De Noord-Hollandse auteur trekt de lezer vanaf de eerste letters het verhaal in, er is vanaf de eerste bladzijde actie waardoor men meteen naar het puntje van zijn of haar stoel wordt getrokken. De korte vlot geschreven hoofdstukken zorgen ervoor dat de vaart in het verhaal blijft. Simone van der Vlugt heeft haar strepen in boekenland meer dan dik verdiend, met De zonde waard raakt zij een gevoelige snaar, waardoor de lading gedekt wordt. De titel Literaire thriller is wellicht wat zwaar voor deze thriller, welke meer het psychologische karakter benadrukt. De onderliggende toon in het verhaal, de boodschap in de epiloog en het nawoord maken het verhaal compleet.  Het is een verhaal vol vaart, actie en voorspelbaarheid welke de lezer het gehele boek zal bezig houden het verrassende plot, brengt je toch even van je stuk.

Wellicht leggen wij als lezer de lat erg hoog wanneer er een boek verschijnt van een bestsellerauteur zoals Simone van der Vlugt verschijnt, hierdoor het kan zijn dat je als lezer enigszins teleurgesteld wordt door die hoogte van jouw opgelegde lat. De zonde waard is een meer dan aangename thriller, de lezer stapt in een actievolle leesflow waarbij je niet te veel hoeft na te denken, je reist mee met de karakters die je meer dan eens op het verkeerde been weten te zetten en de spanning is goed in het verhaal gesponnen. Kortom,

Simone van der Vlugt heeft met de zonde waard wederom laten zien waartoe zij in staat is, de lezer vanaf het begin het boek in te zuigen, een spannende actievolle verhaallijn neer te zetten en weet in de plot  de lezer toch te verrassen met een duveltje uit een doosje. Een vlotte thriller die psychologisch goed in elkaar steekt, waarbij de karakters meer dan eens een loopje met de lezer nemen.

Lieve Leesgroet Moon Kager