Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Hamley en de draak – Sandra J. Paul   “Hamley is een schattig zwart katje, eentje met een speciale gave en uber cute!”

Sandra J. Paul – Hamley en de draak.

Ik viel eigenlijk al veel eerder voor de Hamley boekjes, toch is dit het eerste deel dat ik (voor)lees! Maar zeker niet de laatste!

  • Auteur: Sandra J. Paul
  • Uitgever: Hamley
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2022
  • Hardcover
  • 9789464510201
  • 110 pagina’s

Hamley is een lief klein katje die, samen met zusjes Lexi en Lilly en haar moeder, in een mooi en groot huis woont. Henry, Betty en hun dochter Viola zijn de baasjes van Hamley. (Alhoewel, we zeggen niet voor niets dat honden baasjes hebben en katten personeel…)  Van de mensen is dochter Viola favoriet! Ze mag bij haar op bed slapen, ze is lief en speelt heel graag met haar.

Als je dan denkt dat dit alle bewoners zijn? Nee! Er wonen nog meer gezellige beestjes in, en om, het huis! Er zijn nog twee grote en lieve lobbessen van honden Kamiel en Kasper! Daarnaast is er B-Boy (geweldig toch die naam? Net alsof het de rapper van dit gezellige huishouden is), deze koele kat woont officieel in de stallen, waar hij zich heeft opgeworpen als muizenvanger. Toch piept deze B-Boy soms stiekem naar binnen, stiekem omdat Henry dit vooral niet mag weten! Steeds vaker laat hij de taak van muizenvanger over aan de rode katers Fred en Lowie, die ineens graatmager in de tuin verschenen! B-Boy had ze een plekje in de stal gegund, omdat hij toch steeds vaker het huis binnen sloop. Maar goed dat Henry dit allemaal niet doorhad!

Hamley en de draak is voor mijn het eerste Hamley boekje dat ik (voor)gelezen heb. Eigenlijk was ik al weg van de boekjes vanaf het eerste moment dat ik ze zag. De covers zijn stuk voor stuk uber cute. De afbeeldingen zijn lieflijk, kleurrijk, en het kan bijna niet anders of je wordt er verliefd op! Kortom een lust voor het oog en dan ook nog met een hardcover! Binnenin zijn de bladzijden hier en daar door Hamley van sporen voorzien en zie je Hamley door het hele boekje in kleine prentjes terugkomen. Waarom was dit dan mijn eerste Hamley? Dat vraag ik me ook af!

De boekjes zijn zeer geschikt voor beginnende lezertjes of natuurlijk voor kinderen die graag voorgelezen willen worden. Ik heb Hamley en de draak voorgelezen aan drie jarigen en die genoten er volop van! Terwijl ik dacht dat ze er misschien iets te jong voor waren, dat bleek niet zo! Ze mogen bij mij altijd bepalen hoeveel sterren –één is niet leuk tot vijf is superleuk- een voorleesboekje krijgt en daar was maar één antwoord op: SUPERLEUK! Dit pareltje is voor ons dus een “moet-je-voorlezen-“ geworden ofwel Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman