Recensies van Moon

Dromenvanger Dino en het verhaal van de Vespa – Raf de Bie

Dromenvanger Dino en het verhaal van de Vespa – Raf de Bie

“Een vermakelijk fabelachtig verhaal, waarin dromen liefde en de Vespa centraal staan

  • Auteur: Raf De Bie
  • Uitgeverij Vrijdag
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464340563 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 208 pagina’s

Dino werkt als kokshulpje in het restaurant onder leiding van de Chef, wanneer hij de dochter van de chef ontmoet blijkt dat zij ook van hem droomt lijkt er een connectie te zijn tussen de twee jonge mensen. Het verhaal van dromenvanger Dino, Julia en de intrigerende Vespa van de Chef

“Ik heb altijd graag naar verhalen geluisterd. Als een verteller de juiste toon vindt, kan zijn verhaal me doen voelen alsof ik in een luchtballon zit, vredig zwevend boven de aarde”

Raf de Bie debuteert met zijn roman over dromenvanger Dino. Dino is de bijnaam die Chef de jonge kokshulp heeft gegeven, de echte naam van de hoofdpersonage blijft gissen voor de lezer. Dit alles doet er niet toe, de ontluikende liefde, de perikelen van de jonge Dino en het verhaal van de Vespa is vooral heel vermakelijk om te lezen, de humor is tastbaar aanwezig en het in de IK-vorm geschreven avontuur geven het verhaal een bijna sprookjesachtig tintje. Deze roman is naast de humor zeker ook indrukwekkend, het kan wel verwarring zaaien maar uiteindelijk zal men het boek dichtslaan met een tevreden glimlach om de lippen

Dino heeft iets ongrijpbaars, iets romantisch, iets onwerkelijks een dromenvanger die zijn eigen droom achterna jaagt. Een romantisch sprookje welke de lezer op meerdere manieren kan interpreteren maar de zoektocht naar liefde, gezien worden en de wereld verbeteren is voor iedereen herkenbaar.

Raf de Bie heeft met dit vermakelijke liefdesverhaal een indrukwekkend debuut neer weten te zetten, een ongrijpbaar fabelachtig verhaal dat in de onderliggende laag zeker iets los maakt bij de lezer, al is het alleen al zin in de baksels van de jonge Dino en het verlangen om te dromen zoals hij kan en mag

Lieve leesgroet Moon Kager