Blogtour·Boekentips·Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

Het hotel in de wolken – Mel Hartman #Blogtour “Door de manier waarop Mel Hartman schrijft komt het verhaal in mijn fantasie tot leven”

Het hotel in de wolken – Mel Hartman

“Humor, spanning en afwisseling in gebeurtenissen volgen elkaar in vaart op.”

  • Auteur(s) : Mel Hartman
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789464510225
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina’s : 214
  • Verschijningsdatum : maart 2022

‘Het hotel is nog niet tevreden. Het is de beurt aan het andere team. Het spel begint opnieuw.’

Hella en haar vrienden zitten nog steeds vast in het hotel dat in de lucht hangt. Ze zijn echter alles vergeten, zelfs hoe ze daar terecht zijn gekomen. Daar zorgen alle lekkernijen, die ze gretig oppeuzelen, op tafel voor. Ook het spel dat ze eerder moesten spelen om hun angsten te overwinnen en hun ouders terug te vinden, herinneren ze zich niet meer. En bovendien zijn hun ouders weer verdwenen.

Maar langzamerhand komen de herinneringen bij Hella terug en probeert ze de andere kinderen te overtuigen om te stoppen met het eten van al het lekkers. Wanneer ze op zoek gaan naar hun ouders, probeert het hotel hen op allerlei manieren te dwarsbomen.

Kunnen de kinderen aan de duistere verleidingen van het hotel weerstaan? Lukt het hen om het hotel te verslaan en om hun ouders te vinden?

Mijn leeservaring

Mels vorige jeugdboek ‘Het hotel op de rots’, waar dit min of meer het vervolg op is, verraste mij aangenaam en vond ik leuk om te lezen. Vandaar dat ik ‘Het hotel in de wolken’ ook graag wilde lezen en nu tevens van een recensie mag voorzien dankzij uitgeverij Hamley Books.

De afbeelding op de voorkant van het boek ziet er avontuurlijk uit en bevat leuke details zoals onder andere een katje, een opvallend zwevend pand en een horde zwarte vogels. Dat belooft weer wat goeds voor het inhoudelijke verhaal. Bovendien is duidelijk te zien dat de gehele vormgeving van het boek met oog voor detail is afgemaakt. De illustraties die het verhaal ondersteunen tussen de tekstpagina’s door maken het leesfeestje compleet en zorgen voor groot leesplezier.

“Een kraai landt op de raamdorpel en staart met zijn kleine, zwarte oogjes naar binnen.”    

Handig dat de lezer aan het begin van dit boek meegenomen wordt in een “Wat gebeurde er vooraf?” naar het eerste jeugdverhaal omtrent dit mysterieuze hotel. Fijn om op deze manier een opfrissing van het geheugen te krijgen en zo bevind ik me al lezende vanaf het eerste hoofdstuk gelijk weer helemaal middenin het avontuur van Hella en haar vrienden dat vlot van start gaat.

Door de manier waarop Mel Hartman schrijft komt het verhaal in mijn fantasie tot leven, ik zie gemakkelijk voor me waar tegenover de personages staan, zich bevinden en waar zij mee te maken krijgen. Bovendien leest de bewoording vlot, soepel en zonder oponthoud. Geen extreem ingewikkelde woorden en overal geheel passend bij de jeugddoelgroep en de genre typering.

“Er klinken zware voetstappen, zo zwaar dat de vloer davert en de trillingen ervan tot in Hella’s borst te voelen zijn.”

Humor, spanning en afwisseling in gebeurtenissen volgen elkaar in vaart op. De lezer hoeft zich geen moment te vervelen, het verhaal zakt nergens in en ik blijf geboeid volgen hoe het de kinderen op dit meeslepende avontuur vergaat. Met de hoofdkarakters hebben we al uitgebreid kennis gemaakt in het eerste deel en in dit verhaal leren we ze nog beter kennen. Daarbij komen zij interessante zaken en personages tegen waardoor het verhaal nog wat meer gelaagdheid krijgt en fascinerender wordt. Zal er nog een volgend boek volgen met Hella en haar vrienden in de hoofdrol? Er komt in ieder geval wat nieuws aan het licht in dit boek wat ruimte overlaat voor een vers verhaal denk ik zo.

“Op de balie staan vazen vol verse bloemen en flesjes frisdrank.”     

Ik heb weer genoten van een leuk jeugdverhaal en raadt het boek van harte aan voor de avontuurlijke jonge lezer die wil genieten van een spannend, niet extreem griezelig maar wel tof verhaal inclusief herkenbare personages en een vleug fantasierijke magie.    

Lieve leesgroet, Elsa.