Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Kamer 19 – Marc Raabe  “Dit was serieus geníéten! Raabe verstaat de kunst de lezer aan zich te binden!”

Marc Raabe – Kamer 19.

Series zoals deze: IK HOUD ER VAN!!!

  • Auteur: Marc Raabe
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2022
  • Paperback
  • 9789400514027
  • 464 pagina’s

Tijdens het openingsevenement van de Berlinale zijn er ruim 1800 sterren en beroemdheden getuige van een snuff-movie waarbij een meer dan gruwelijke moord is vastgelegd op camera. Dit zorgt natuurlijk voor een grote schok onder alle aanwezigen. Maar er zijn een aantal mensen die zich meer dan aangesproken voelen door de opmerking van de dader op de film die zegt dat het niet bij deze moord zal blijven!

Toch zijn er ook twijfels of de moord wel echt is gepleegd. Twijfels bij de recherche en hoop bij het grote publiek. De mensen die zich echter aangesproken voelen hebben geen twijfels en raken in paniek.

Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns, bekenden uit Sleutel 17,  staan onder hoge druk om deze zaak tot een goed einde te brengen. Gek genoeg worden ze hierin tegen gewerkt door Otto Keller, de burgermeester. Is hier een goede reden voor?

Tom Babylon ontmoet een getuige op de plaats delict, een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten en enorm veel lijkt op Viola het vermiste zusje van Babylon. Voordat hij zinvolle informatie heeft kunnen verkrijgen via deze getuige is ze alweer verdwenen. Was deze getuige nu wel of niet belangrijk en waar was ze bang voor?

Voor Sita wordt het ondertussen ineens duidelijk dat haar geheime verleden meer te maken heeft met deze zaak dan haar lief is en dat ze wil toegeven. Sita en Tom weten van elkaar dat ze beiden geheimen hebben met betrekking tot hun verleden, alleen kennen ze elkaars geheimen niet. Wordt het niet eens tijd dat ze open kaart spelen met elkaar?

Na Sleutel 17 bleven we zitten met een aantal vragen waar we antwoord op wilden hebben. Worden we nu veel wijzer in Kamer 19? Daar ga ik maar niet te veel over zeggen…. In elk geval verstaat Marc Raabe de kunst om de lezer aan het einde van een boek met vragen op te zadelen. Vragen die nog niet beantwoord kunnen worden. Oké, ik was er echt al van overtuigd dat ik ook de komende boeken van Marc Raabe wilde lezen, maar hij zorgt er wel voor dat je dit ook gaat doen! Grrrr… nu moet ik toch echt wachten tot De Horzel (het volgende deel) uit komt! Gelukkig is dat al in juni! Wat een heerlijke serie is dit! Weer een auteur die definitief op mijn lijst komt waarvan ik de boeken wil lezen! #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman