Recensies·Recensies van Moon

Mama Liegt – Marion van de Coolwijk *****

Mama Liegt – Marion van de Coolwijk *****

“Een ware pageturner waarbij leugens en intriges de hoofdtoon voeren, Mama Liegt wil je niet missen”

Wanneer oma op haar sterfbed haar vraagt om haar zus te zoeken, bedenkt Aisa zich geen moment. Dat haar oma een zus heeft komt voor haar als een verrassing, maar gelukkig vindt zij haar net op tijd en heeft ze de laatste wens van haar oma kunnen vervullen. Het verleden van haar oma blijkt voor vele als een verrassing te komen en Aisa laat zich leiden door haar nieuwsgierigheid en wordt opgevangen in een warm bad bij de zus van haar oma. Plots heeft zij er een hele familie bij, en leefde ze nog lang en gelukkig… of toch niet?

“Ik lieg de waarheid, zweer de leugens en geniet ervan.”

Geheimen, wanneer een spannende roman er bol van staat is het voor de lezer al snel een genot om te lezen. Tel daarbij de vlotte pengreep van Marion van de Coolwijk op, en je hebt een heerlijke Mustread in handen. De manier waarop van de Coolwijk het verhaal op deelt in twee verhaallijnen, een die zich afspeelt in het heden en de ander in de jaren tijdens en net na de tweede wereldoorlog, leest voor de lezer als een vloeiende stroom. Door de duidelijk aangegeven tijdslijn en de soepele overloop belandt men al snel in een heerlijke leesflow. Zo eentje waarbij je nog geen idee hebt waar de puzzelstukjes samen vallen, maar waar je bij beide verhaallijnen de oplopende spanning voelt. Want ook al valt dit boek in het genre Spannende Romans er hangt wel degelijk een mysterieuze thriller laag in het verhaal, dit maakt dat het voor liefhebbers van beide genres een aanrader is.

Geheimen, een ideaal ingrediënt voor een trekkende verhaallijn, sterk uitgewerkt door van de Coolwijk

Mama Liegt, is een meer dan spannende psychologische roman, die de lezer zal ontroeren en meeslepen, men belandt in een trekkende leeservaring mede door de indrukwekkende verhaallijn over WOII.   De plot valt onder de noemer, Wauw, want die zal men niet aan zien komen het is een verrassend einde bij een indrukwekkend verhaal. Een verhaal dat door van de Coolwijk gedegen en vloeiend in elkaar is gestoken. De sfeer is zoals altijd,  bij Marion van de Coolwijk, beeldend en vol overtuiging neergezet, de karakters zijn stuk voor stuk intrigerend en de beide verhaallijnen lopen naadloos in elkaar over.

Deze spannende roman is het vijfde boek voor volwassenen van Marion van de Coolwijk, in Mama Liegt weet zij leugens , intriges en een indrukwekkende verhaallijn om te zetten tot een ware Pageturner. Deze wil je niet missen!

Lieve Leesgroet Moon Kager