Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Van Inn Episode 5  – Pieter Aspe

Van Inn Episode 5  – Pieter Aspe

“Een werkelijk verrassend einde van het tijdperk Aspe, het was een eer om dit te lezen. Een meesterlijk en eigengereide schrijver die nooit vergeten zal worden”

  • Auteur: Pieter Aspe
  • Uitgeverij: Aspe NV
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022338322 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 296 pagina’s

Van Inn zou geen Van Inn heten wanneer hij zijn eigen pad niet zou volgen. De eigengereide, ietwat norse gepensioneerde rechercheur is weer op een zaak geklommen, en zal zich daar pas van af werpen wanneer hij de onderste steen boven heeft weten te halen. In de villawijk De Panne is er van alles aan de hand, er wordt een man dood gevonden op het toilet en een alom bekende villa brandt tot zijn grondvesten af. Van Inn bijt zich in de zaak vast en al snel blijkt dat er veel meer aan de hand is dan een brand en een dode.

Van Inn episode 5 is echt het laatste boek dat van de hand van Pieter Aspe zal verschijnen., dit deel verschijnt al postuum nadat de auteur in 2021 overleed. Dat hij maar van vijf delen van de oorspronkelijk tien delen heeft kunnen afmaken zal voor de fans een enorm gemis zijn. Ook in dit deel is Aspe weer op zijn best, Van Inn lijkt zoeter te zijn geworden, gemoedelijker, bedachtzamer. Maar Aspe  weet ook in dit deel Van Inn weer te laten schitteren zoals we gewend zijn. Voor de Nederlandse lezers zal het soms wat moeizaam lezen omdat er veel Vlaams in voor komt, maar dat heeft ook zo zijn charme en past helemaal in de sfeer en bij de karakters.

De lezer wordt aan de hand meegenomen door Van Inn bij zijn onderzoek naar de waarheid, dit laatste deel wil men dan ook mede door de plot ontwikkelingen zeker niet missen. Subliem en verrassend een plottwist die je niet aan ziet komen.

Bedankt Pieter Aspe voor alle avonturen van Van Inn., dat de lezer heeft mogen kennismaken met uw schrijfstijl en met het meest intrigerende karakter in een boeken reeks. Je gaat er gewoon van houden.

Lieve Leesgroet Moon Kager