Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De dode die niet werd gemist – Corine Hartman****

De dode die niet werd gemist – Corine Hartman****

“Agatha Christie in de Achterhoek, een ideale combinatie die zorgt voor een heerlijke leesflow”

  • Uitgever: Cargo
  • Auteur: Corine Hartman
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789403156514 
  • Druk: 1 
  • februari 2022 
  • 304 pagina’s

De buurman van Eva Romeijn reageert niet op haar berichtjes en neemt zijn telefoon niet op, nadat zij een opdracht van hem heeft aangenomen is zij meer dan verbaast over deze ontwikkelingen. Wat is er aan de hand? Haar vrienden doen er vrij laconiek over, de man komt wel weer boven water, maar bij Eva gaan alle alarmbellen rinkelen, wie weet is hij vermoord en ligt zijn lichaam in het huis.  Waarom neemt niemand haar serieus en waarom maakt niemand zich druk om de rijke baron? Eva kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op onderzoek uit. Het ogenschijnlijk pittoreske Vorden heeft het noaberschap wellicht helemaal niet zo hoog in het vaandel staan..

“Het lot van je buurman kan me onderhand niets meer schelen”

Corine Hartman neemt de lezer weer mee naar de Achterhoek, we reizen af naar Vorden waar kunstschilder Eva Romeijn een opdracht krijgt van haar buurman, dat hier van alles aan de hand is, is voor de fans van Hartman natuurlijk geen verrassing. De manier waarop zij haar liefde voor de Achterhoek aan het papier toevertrouwt zal de lezer niet alleen nieuwsgierig maken naar de streek, maar als vanzelf zal ook de streek in het hart worden gesloten ondanks de lugubere gebeurtenissen. De dode die niet werd gemist, zal de echte fans van Hartman doen denken aan haar trilogie, toen zij Inspecteur Nelleke Winter als hoofdpersonage had, deze avonturen spelen zich ook af in de Achterhoek en net als deze thrillers weet Hartman in haar nieuwste boek de sfeer en de omgeving weer in volle overtuiging aan de lezer over te brengen.

De cover van deze thriller doet enigszins romantisch aan niets is minder, maar na het lezen van het verhaal zal de keuze voor deze cover meer dan duidelijk worden, de sfeer is wel een beetje romantisch het bevat enigszins Engelse invloeden van Agatha Christie in de Achterhoek. Eva Romeijn ontpopt zich als een ware rechercheur en zet alles op alles om achter de waarheid te komen. Een heerlijke misdaad thriller waarbij niet alleen de streek maar zeker ook de personages meer dan goed uit de verf komen. Het noaberschap spat van de bladzijdes af en de onderlinge verhoudingen worden door Hartman zeer doortastend neergezet, het is geloofwaardig en herkenbaar. Toch zal de lezer zich wel even op het hoofd krabbelen als er een uitnodiging komt om Vorden te bezoeken, want je weet maar nooit wie je buurman is??!!

Corine Hartman heeft met De dode die niet werd gemist een heerlijke misdaadthriller neergezet, zo eentje waarbij de lezer de karakters wantrouwt en de nieuwsgierigheid naar de waarheid je niet los zal laten. Een thriller waar de sfeer en de personages de lezer vermaken en zorgen voor een trekkende leesflow, op de alom bekende manier die we zo gewend zijn van Hartman.

Een reisje naar Vorden in het verschiet? Kijk dan wel even wie je buren zijn, genieten van de omgeving doe je zeker want die heeft Hartman helemaal voor je uitgetekend. Geniet van De dode die niet werd gemist, hopelijk reizen we snel weer af naar de Achterhoek met Hartman, zij blijkt een schrijver die van vele markten thuis is en ook op elke markt haar waar weet te verkopen.

Lieve Leesgroet Moon Kager