Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De verloren jongen–Chantal van Mierlo “Een gewelddadige kickstart van een geweldige serie!”

Chantal van Mierlo – De verloren jongen.

‘Een Julia Menken detective’ , dit klinkt een stuk softer dan het in werkelijkheid is! Ik kan alleen maar zeggen: ga dit boek lezen!

  • Auteur: Chantal van MIerlo
  • Uitgever: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • 1e druk: januari 2022
  • Paperback
  • 9789461095961
  • 376 pagina’s

Gedragsdeskundige Julia Menken werkt de laatste jaren uitsluitend aan cold cases en dat is niet zonder reden. In het verleden was ze namelijk verantwoordelijk voor een zaak die heel slecht afliep. Hierbij speelt schuldgevoel zo’n grote rol dat ze er een trauma aan heeft overgehouden. Het voelt voor haar veel veiliger om cold cases te behandelen.

Maar wanneer er een verminkt lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas te horen dat ze deze zaak zal moeten oppakken. Alles in haar zegt ‘nee’, maar ze heeft geen keus. Toch wordt ze, voordat ze er erg in heeft, volledig in beslag genomen door deze zaak. Ze moet de moordenaar vinden voordat er meer slachtoffers zullen vallen. Er ligt heel veel druk op haar schouders. Ze kan het namelijk niet aan om nogmaals te falen!

De serie rondom Julia Menken was al een grote hit op Storytel, er zijn zelfs meerdere vertalingen uitgebracht! Ik was me in het geheel niet bewust dat deze serie er was. Ik blijk te weinig geduld voor luisterboeken te hebben.

Toen echter de prachtige cover van De verloren jongen bij mij in beeld kwam was ik wel direct alert, las waar het boek over ging en werd toen nog nieuwsgieriger!

Als lezer krijgen we een goed beeld van het leven van Julia Menken. Hoe gedreven ze is in haar werk en hoeveel moeite ze heeft om alle ballen hoog te houden als het gaat om de balans tussen werk en privé.

Gaandeweg het verhaal krijgen we, door Julia, een beeld geschetst van een mogelijke dader, een profiel, en hoe dat kan werken in het hoofd van zo’n dader.

‘Het ligt in de aard van de mens. De beste vergelijkingen krijg je vanuit de normale psychologie. Er zijn normale mensen die een gelukkig huwelijk hebben en toch hun partner bedriegen. Of bijvoorbeeld: als mijn konijntje sterft, dan ben ik verdrietig, maar het konijntje op mijn bord eet ik op.’

Volgens de cover is dit boek niet geschikt voor tere zieltjes, en dat klopt! Tegelijkertijd is het verhaal heel toegankelijk geschreven!

Nu is dit boek uit en ben ik heel blij dat ik door kan lezen met het volgende deel De laatste vrouw! Want één ding is nu zeker, ik ben fan van de schrijfstijl, de opbouw van de spanning, het tempo van het verhaal, de nieuwsgierigheid waarmee ik blijf zitten voor het volgende deel. #MUSTREAD!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman

Een gedachte over “De verloren jongen–Chantal van Mierlo “Een gewelddadige kickstart van een geweldige serie!”

Reacties zijn gesloten.