Recensies·Thriller

Vals Ritueel – Sterre Carron *****

Vals Ritueel – Sterre Carron

“En weer wordt de lat een treetje hoger gelegd, Carron blijft groeien , Sterker en Indrukwekkender. Vals Ritueel is een gruwelijk krachtige thriller, welke het verdient om gelezen te worden ”

  • Auteur: Sterre Carron 
  • Uitgeverij Witsand
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492011268 
  • Druk: 1 
  • maart 2022 
  • 368 pagina’s

Team Diaz wordt opgeschrikt door een gruwelijke vondst, een vrouw wordt zwaar verminkt gevonden in een steegje, samen me haar zoontje. De vrouw heeft het niet overleefd, het zoontje gelukkig wel. Het team doet er alles aan om de waarheid te achterhalen , maar zij hebben geen idee in welk web zij gesprongen zijn. Het wordt een helse klus om alles te ontrafelen, een klus die het team niet onberoerd zal laten.

Ooit op een stralende dag, schijnt het licht voor iedereen.

Sterre Carron heeft haar strepen inmiddels meer dan verdiend, zowel in Vlaanderen als in Nederland kijken lezers reikhalzend uit naar weer een nieuwe thriller in de Rani Diaz serie. Vals Ritueel zal hierop geen uitzondering zijn en de lezer wordt weer op zijn of haar wenken bedient, wanneer zij een spannende, lugubere, bezeten van een heerlijke leesflow thriller, verwachten.

Team Diaz krijgt het flink voor zijn kiezen, en niet alleen het team, de lezer is getuige van een indrukwekkend verhaal, een verhaal welke een gevoelige snaar zal raken. Carron blijft zich ontwikkelen en naarmate haar boeken reeks groeit, groeit ook Sterre. Elk deel weer lijken de details gruwelijker te worden, de verhaallijnen aangrijpender en het team sterker. Een heerlijke groei en een geweldige leeservaring voor de echte Diaz fans.

Aangrijpender en Gruwelijker.. #Genieten

Vals Ritueel is een thriller waarbij je rekening moet houden met een aantal slik momenten, slik momenten van emotie, en slik momenten van afkeer, dit alles wordt samengebracht in een thriller die de lezer bezig houdt waarbij stoppen met lezen onmogelijk lijkt en de verhaallijn onder de huid van de lezer zal kruipen.

Sterre Carron heeft zich met dit achttiende deel weer overtroffen, team Diaz komt weer uitermate sterk uit de verf en de verhaallijn staat als een huis. De Vlaamse auteur heeft de lat weer een tree hoger gelegd, maar mijn inziens springt zij daar met gemak overheen. Vals ritueel is een thriller die je als echte thrillerliefhebber niet missen wilt, voor de fans van de serie voelt het als thuis komen maar wees gewaarschuwd het is een helse rit.

Lieve Leesgroet Moon Kager