Recensies·Recensies van Moon·Roman

De Rokesby`s – Julia Quinn *****

De Rokesby`s – Julia Quinn

De onuitstaanbare erfgenaam

“Genieten van  begin tot het eind, de karakters, de sfeer het is een genot om hier getuige van te zijn #BingreadwaardigeMustread”

  • Uitgever: Boekerij
  • Auteur: Julia Quinn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022594520 
  • Druk: 1 
  • januari 2022 
  • 352 pagina’s

Billie Bridgerton, of te wel Sybillia, is de ontembare dochter van de Bridgertons, zij gaat te paard de landerijen af en zorgt ervoor dat de gerst goed groeit en controleert de omheiningen. Dat zij ooit met een Rokesby zal trouwen is niet onmogelijk, de families zijn al verbonden met elkaar sinds de kinderen klein waren. De twee zoons Edward en Andrew zijn dan ook als broers voor de jonge Billie, die liever een broek draagt dan een jurk. En dan heb je ook nog George, de oudere broer, de broer waar Billie constant mee in de clinch ligt, de erfgenaam, van het graafschap, maar wanneer zij samen op eenzame hoogte iets tot elkaar lijken te komen, lijken beide toch ook zo hun goede kanten te hebben…

Een nieuwe serie van Julia Quinn, met haar Bridgertonreeks heeft zij vele harten weten te stelen, en nu met de Rokesby `s zal dit niet veel anders zijn. De Britse auteur die van kostuumdrama`s weer een hype heeft weten te maken doet het op papier uitstekend en op de tv wellicht nog beter. Dit eerste deel is een werkelijk heerlijk schouwspel voor de lezer, Quinn beschrijft de situaties zo beeldend waardoor de hele verhaallijn zich aan het oog van de lezer voltrekt. Deze historische roman ademt de tijd van de pruiken en de dansavonden en paarden uit maar niet op een overheersende manier, Quinn weet de karakters zo neer te zetten dat ze een plekje in  het hart van de lezer veroveren. En bij de jonge Billie Bridgerton komt daar zeker een grote glimlach bij, want deze dame werkt gewoon op je lachspieren. Het is gewoon jammer wanneer je het boek sluit en weet dat deze jongedame haar rol heeft gespeeld, wat een heerlijk karakter. Dit beloofd veel goeds voor de volgende delen

Voor de fans van de Bridgerton serie is dit echt een serie welke je gewoon moet lezen, het is een aanvulling op de populaire serie. De families Bridgerton en Rokesby zijn buren en het voelt als één grote familie, een familie waar de lezer van zal genieten. Het is de sfeer, de intrigerende karakters en de humor die de verhaallijn enigszins ook doordrenkt, welke maken dat het een genot is om hier getuigen van te zijn.

“Op naar deel 2, want Julia Quinn heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Wat een heerlijke sfeer en geweldige personages. Quinn weet dit alles te verpakken in een geweldig Kostuumdrama”

Lieve Leesgroet Moon Kager