Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De laatste vrouw – Chantal van Mierlo  “Chapeau Chantal, wat een fantastische en bloedstollend boeiende serie!”

Chantal van Mierlo – De laatste vrouw.

Wat een serie, tjonge wat heb ik zin om het vervolg te gaan lezen!

  • Auteur: Chantal van MIerlo
  • Uitgever: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • 1e druk: april 2022
  • Paperback
  • 9789461095862
  • 346 pagina’s

Julia Menken is een schaduw van zichzelf geworden, ze staat in de overlevingsmodus en sleept zich dagelijks naar haar kantoor. Ze moet een coldcase oplossen: een jonge moeder die in de jaren negentig verdween. Ze kan haar gedachten er niet bijhouden. Het boeit haar zelfs niet eens, het is erg maar waar.

Dan wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan het eigenlijk maar nauwelijks aan, haar gedachten worden te zeer in beslag genomen door alles wat er privé gebeurt. Ze is bang dat ze de voogdij over haar zoon Mees kwijt zal raken. En dan speelt de vader van haar kinderen ook nog een verwarrende rol. Dat Julia er bijna aan onderdoor gaat is niet zo heel gek, ze krijgt nogal wat voor haar kiezen! Komt ze hier wel ongeschonden uit?

Van dit tweede deel van de Julia Menken serie heb ik nog meer genoten dan van deel één en die gaf ik al vijf sterren, omdat ik vier te weinig vond!

De laatste vrouw lees je werkelijk in een turbotempo! Je moet wel! Stoppen met lezen is geen optie Het kan niet anders dan dat je nieuwsgierig bent naar de afloop. Er zit dus maar één ding op: tijd maken en doorlezen!

De dader is van een ongekend kaliber, hard en meedogenloos! Je vraagt je tussentijds af, hoe komt een dader zo? Wordt iemand zo geboren of zo gemaakt? Nature of Nurture of misschien wel beide? Dat wordt allemaal wel duidelijk aan het einde. Ik had ‘mijn dader’ al in het zicht, zonder dat dit me ook maar enigszins stoorde. Het verhaal is kunstig opgebouwd. Steeds verder lopen de problemen op. Niet alleen in het werk, zeker ook privé is het zwaar. Het is een thriller, je kan wel zeggen een stevige thriller. Met een verhaallijn die niet afzwakt. Terwijl de weg van begin tot het einde zeker niet rechtstreeks te noemen is! Heel veel zijpaden worden er genomen, maar je verdwaalt nergens. Je loopt namelijk mee aan de hand van gids Chantal. Ik kan zeggen, deel één, De laatste jongen vond ik al heerlijk om te lezen, deel twee , De laatste vrouw overtreft het vorige deel nog een graadje! Je start dit boek en zit er meteen in, zit, het verhaal gaat namelijk verder waar het vorige boek gestopt is. Alle verhaallijntjes zijn zo goed uitgewerkt dat je nergens het verhaal kwijt raakt. Petje af, heel goed gedaan! Tjonge wat kijk ik uit naar het volgende deel!!!!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman