Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Voordat ze verdween – Lisa Gardner ****

Voordat ze verdween – Lisa Gardner

Snel, Spannend en meeslepend, Gardner zoals we van Gardner gewend zijn. ”

  • Uitgever: Cargo
  • Auteur: Lisa Gardner
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789403163215 
  • Druk: 1 
  • februari 2022 
  • 416 pagina’s

“Mijn naam is Frankie Elkin en ik houd me bezig met het opsporen van vermiste personen. Als de politie het heeft opgegeven, als niemand het zich nog herinnert, als de media er nooit belangstelling voor hebben getoond, ga ik zoeken . Ik pak mijn tas. Ga naar beneden. En dan ben ik weg.”

Bijna een jaar is ze al vermist, Angelique Badeau, de jonge tiener is van de een op andere dag niet thuis gekomen uit school. Wat is er gebeurt? Dat is iets wat Frankie Elkin wil weten, haar eigen pijn vergeten en opzoek gaan naar vermiste mensen. Zo reist zij het gehele land door, alles om maar niet aan haar eigen nachtmerries te denken. Kan zij Angelique thuis brengen?

Lisa Gardner is ook nu weer zoals we van haar gewend zijn sterk en meeslepend. Haar hoofdpersonages zijn over het algemeen altijd een vrouw en ook in deze twintigste thriller van de Amerikaanse auteur, heeft de leading lady weer een behoorlijke rugzak mee te slepen. IJzersterke vrouwen met een verleden, met een sterke wil en gedrevenheid waar menig lezer jaloers op zal zijn, ditmaal mag ik jullie voorstellen aan Frankie Elkin, welke de ster van het verhaal is. Hopelijk komt er nog een vervolg want Frankie is het ideale karakter voor een serie, mede door haar karaktereigenschappen en haar achtergrond staat dit personage garant voor veel avonturen.

De lezer reist af naar de achterbuurt in Boston, Mattapan, een plek waar een vrouw beter niet `s avonds laat alleen over straat kan gaan, een plek met bendes en drugs. Gardner heeft dit ook ditmaal weer beeldend en vol overtuiging beschreven, de lezer proeft de spanning welke mede door de scenes en de manier waarop Gardner deze beschrijft oploopt. Menig boek van Lisa Gardner is sterk materiaal voor een tv serie zo ook Voordat ze verdween, het bevat alle ingrediënten en mede door de filmische schrijfstijl van de auteur verschijnt het boek al als vanzelf op het netvlies van de lezer.

Er is een nieuw personage geboren, Lisa Gardner heeft weer de spijker op zijn kop geslagen met Frankie Elkin, dit smaakt naar meer en hopelijk mogen we hier zeker nog een aantal boeken van gaan genieten. Lisa Gardner zoals we Lisa Gardner kennen, steeds in de overtreffende trap, sterk en meeslepend. Voordat ze verdween is een thriller die je niet wilt missen 

Lieve Leesgroet Moon Kager