Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies·Verhalenbundel

The Seer’s premonition – Ursula Visser “Ik raad je in ieder geval van harte aan dit boek op te pakken als je zin hebt in gruwelijke goede Viking taferelen gemixt met een flinke dosis mystiek en mythologie.”

The Seer’s premonition – Ursula Visser

“Eenmaal daar geniet ik volop van weer een heel ander soort verhaal van Ursula Visser en qua verbeelding doet belanden in een spannende fantasierijke Netflix serie.” 

  • Auteur(s) : Ursula Visser
  • Uitgeverij : PeruBo Publishing
  • ISBN : 9798482878507
  • Taal : Engels
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 205
  • Verschijningsdatum : 31 mei 2022

A Seer, travelling where she is needed, temporarily resides in the city of Paris. Following the calling from an ominous foretelling, she heads to the far North. Only this time, her role involves more than just delivering a premonition.

In the coastal town of Vintervarg, two brothers grow up together, but their life choices couldn’t be more different. A murder shakes the community. It has dire consequences – not only for the perpetrator, but the entire population.

Who kills, and who is the monster?

Mijn leeservaring

Dat Ursula Visser een veelzijdige schrijfstijl heeft wist ik al gezien ik zo’n beetje al haar boeken tot nu toe gelezen heb, zowel Nederlandstalig als Engelstalig en van Fantasy tot aan Science Fiction. Ik hou van haar verhalen en keek er naar uit om ook deze twee korte verhalen ‘Bones & Omen’ te lezen in bundelversie ‘The Seer’s premonition’.

Toen ik het dunne boek in handen kreeg was ik aangenaam verrast door de mooie vormgeving. Op de cover trekt een donkerharige mysterieuze dame mijn aandacht zowel door haar voorkomen als door de vlammende vlinders om haar heen. De donkerpaarse achtergrond en oplichtende stroken scheppen een Fantasy sfeer en maken mij direct nieuwsgierig naar het inhoudelijke verhaal. Aan de binnenzijde ziet de bundel er tevens goed verzorgt uit en dragen de illustraties bij aan de sfeersetting van beide verhalen.

“It was dark, the moon didn’t give him much light, but it was enough to notice the shadow in front of it.”    

Door het eerste hoofdstuk merk ik gelijk hoe soepel de schrijfstijl leest en direct mijn verbeelding aanspreekt. Toch duurt het met het eerste verhaal even voordat ik me echt helemaal in de Scandinavische wereld uit een lang vervlogen tijd bevind en ik grip krijg op waar het verhaal om draait. Eenmaal daar geniet ik volop van weer een heel ander soort verhaal van Ursula Visser en qua verbeelding doet belanden in een spannende fantasierijke Netflix serie.

“He put his trust in her instinct, like he’d always done.”  

Er zijn niet eens zoveel verschillende karakters te vinden in beide verhalen maar wel zijn de belangrijkste personages uitstekend herkenbaar aan bijzondere kenmerken zowel uiterlijk als innerlijk. Wat er voor zorgt dat ik als lezer met hen meeleef en me kan verplaatsen in hun situatie. Bovendien is zo het geheel goed in balans en voelt het niet overvol, wat ik van belang vind voor korte verhalen. Allebei de verhalen zijn tevens met elkaar verbonden en sluiten op elkaar aan. Er is, naast de karakters, een rode draad die ze verbind.

“All the wolves kept their distance.”

Met plezier heb ik de nieuwe originele bundel van Ursula gelezen en vraag ik me gelijk af of er nog meer verhalen komen met Revna (een belangrijk personage uit dit boek) in de hoofdrol. Vooral omdat haar verhaal nog niet ten einde lijkt te zijn op de laatste pagina. Daarnaast weet ik dat de schrijfster mij hoe dan ook altijd zal verrassen met haar bijzondere vertelsels in de toekomst. Ik raad je in ieder geval van harte aan dit boek op te pakken als je zin hebt in gruwelijke goede Viking taferelen gemixt met een flinke dosis mystiek en mythologie.   

Lieve leesgroet, Elsa.