De Crime Compagnie·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie

De laatste vrouw – Chantal van Mierlo *****

De laatste vrouw – Chantal van Mierlo

“Een thriller serie die je niet wilt/mag missen, nietsontziend en heerlijk rauw.”

Gedragsdeskundige Julia Menken krijgt het zwaar te verduren., in De laatste vrouw. Amper bijgekomen van de eerdere avonturen in De verloren jongen waar zij haar dochtertje Evi verloor zet zij alles op alles om haar zoontje Mees bij zich te mogen houden.

Haar expertise is nodig bij de verdwijning van meerdere jonge vrouwen, en ondanks haar privé perikelen neemt ze deze klus aan. Het spoor lijkt dood te lopen maar Julia Menken zou Julia Menken niet zijn als zij niet alles probeert om de waarheid te achter halen.

“ Een jaar en twaalf dagen geleden was alles zwart geworden. En het ergste  was dat de wereld door bleef draaien. Dat iedereen maar doorging met zijn leven. Mensen hadden er geen benul van welke ramp zich had voltrokken”

De meer dan intrigerende hoofdpersonage Julia Menken, krijgt het pittig op haar bordje, de Brabantse auteur Chantal van Mierlo pakt haar zeker niet met gouden handschoentjes aan. Ook in het eerdere deel weet zij de lezer op scherp te zetten en met dit vervolg is dat zeker niet minder. Een rauwe thriller waarbij niets geschuwd wordt, ideaal leesvoer voor de thrillerfans die wel houden van actie. Deze oorspronkelijk verhaallijn was een Storytell Original en was goed voor een Award, dat deze serie nu ook in boekvorm wordt uitgegeven is een aanwinst voor het thrillergenre. Van Mierlo heeft een indrukwekkende schrijfstijl , vlot een meeslepend maar ook enorm krachtig. Zij weet hoe ze de lezer het boek inzuigt en de intrigerende karakters zijn mede verantwoordelijk voor een ijzig rauwe spanning.

De Julia Menken serie schreeuwt bijna om verfilming c.q. tv serie, het bevat alle ingrediënten voor een sterke Nederlandse thrillerserie/film. Mede door de beeldende schrijfstijl kost inleven in de karakters de lezer totaal geen moeite en zal het verhaal onder je huid gaan zitten. De laatste vrouw is een overtreffende opvolger van het al even spannende eerste deel “De verloren Jongen” eenmaal geproefd van deze serie kijkt de lezer reikhalzend uit naar het laatste deel in de serie “De onbekende man” Een serie die meer dan Bingread-waardig is, los van elkaar lezen is niet aan te raden, alleen al omdat je als lezer het plaatje compleet wil maken. Een serie die je gelezen moet hebben #Mustread

Lieve leesgroet Moon Kager