Recensies·Recensies van Moon·Roman

De Rokesby`s “Een officier en een heer.” – Julia Quinn *****

De Rokesby`s “Een officier en een heer. – Julia Quinn

“De Rokesby`s, je gaat als vanzelf van ze houden, een charismatisch drama houd de lezer in zijn greep”

  • Uitgever: Boekerij
  • Auteur: Julia Quinn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022595145 
  • Druk: 1 
  • maart 2022 
  • 384 pagina’s

“We zijn getrouwd . We hebben de rest van ons leven”

Wanneer Cecilia Hartcourt wil ontvluchten aan de greep van haar afschuwelijk neef, besluit ze de Atlantische Oceaan over te steken om haar broer Thomas te zoeken, het enige overgebleven gezinslid en haar steun en toeverlaat. Haar broer blijkt vermist, wat is er gebeurt ? Gelukkig vindt zij wel zijn vriend, officier Edward Rokesby en soms moet je om je doel te bereiken een leugentje om best wil vertellen, maar al snel blijkt dat deze leugen zijn eigen leven gaat leiden. Kan Cecilia haar woorden goed maken of gaat haar hart met haar aan de loop?

Het tweede deel in de Rokesby`s serie, waarmee Julia Quinn na haar succesvolle Bingread-serie Bridgerton ook weer hele hoge ogen gooit. De families Rokesby en Bridgerton blijken al jaren met elkaar verweven en nu zijn dus de avonturen van alle familieleden van de Engelse Hooggeboren familie Rokesby aan de beurt. Quinn neemt de lezer mee naar Amerika, het is 1779 en er woedt een oorlog, een oorlog waarbij Edward Rokesby gewond is geraakt. Ook in dit deel weet Quinn, haar charmes te gebruiken, een dramatische verhaallijn te combineren met romantiek en humor. Dit zorgt voor een heerlijke leesflow en de lezer zal het met mij eens zijn dat dit boek in één ruk uit “moet”, gewoon omdat je als vanzelf om de familie leden gaat geven, de verhaallijn je in pakt en de heerlijke schrijfstijl van Quinn zorgt dat je alles je heen vergeet.

Julia Quin weet de lezer in te pakken met haar charmes en haar drama, de Rokesby`s is een familie waar je door de schrijfstijl van Quinn als vanzelf van gaat houden.

Was het eerste deel “De onuitstaanbare erfgenaam” al met veel humor geschreven, dit tweede deel staat garant voor veel momenten van een glimlach om de lippen, maar zeker ook voor een traan want door de intrigerende personages en hun uitgesproken karaktertrekken, welke door Quinn sterk en goed zijn neergezet, zullen zij je raken en zal wegleggen geen optie meer zijn. Je waant helemaal in de sfeer van de roodjassen en dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke ontwikkelingen tussen Cecilia en Edward.

Kortom Quinn doet waar zij het best in is, de lezer inpakken met een heerlijke historische Feelgoodroman waarbij een lach en een traan maken dat de lezer het boek in een zucht uit wil lezen.  Met haar Cliffhanger aan het einde weet de lezer nu al dat het volgende boek over Broer Andrew gaat, deze verschijnt in juli 2022, ik kan niet wachten .. I love de Rokesby`s….

Lieve leesgroet Moon Kager