Mustread·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Slagzij – Jørn Lier Horst en Thomas Enger  “Ik hoop dat dit schrijversduo nog lang samen boeken zal schrijven. Van Slagzij heb ik genoten!”

Jørn Lier Horst en Thomas Enger –Slagzij

  • Jørn Lier Horst en Thomas Enger
  • Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
  • Nederlands 
  • maart 2022
  • paperback
  • 9789400511392
  • 320 pagina’s

Alexander Blix zit in de verhoorkamer bij de landelijke Recherche. Hij had nog nooit eerder aan deze kant van de tafel gezeten Met verband om zijn hoofd, vraagt hij zich af hoe had het zover had kunnen komen. Emma zat in een andere verhoorkamer, zij was er getuige van geweest dat Blix een man doodschoot!

Blix maakte zich grote zorgen, niet om zichzelf, maar om Iselin, zijn dochter, die in het ziekenhuis vocht voor haar leven. Zou het wel goed komen met haar?

Brogeland neemt het verhoor af,, hij kende hem al jaren maar ze werkten zelden samen. Hij mocht hem niet. Toch werkte hij zo goed mogelijk mee, hij wilde hiervan af zijn en naar zijn dochter toe.

Tweeëndertig uur eerder gaf Blix een lezing aan zo’n veertig lotgevallen die allemaal een crisis hadden doorstaan, bij een ongeluk of als gevolg van een misdrijf. Emma Ramm was één van hen. Blix merkte dat hij gebeld werd, maar had geen tijd om op te nemen. Na de lezing bleek dat Sofia Kovic hem gebeld had, maar op het moment dat hij haar terugbelt neemt ze niet op.

Als Blix erachter komt dat zijn collega doodgeschoten is, haar laptop ontbreekt en een dossier is verdwenen vraagt hij zich af waar ze mee bezig was. En was het van belang wat ze hem wilde vertellen en is ze daarom doodgeschoten?  Dit lijkt een keiharde afrekening en zijn dochter was er heel dichtbij toen het gebeurde!

Het verhaal start verfrissend: Blix wordt zelf verhoord in verband met een moord die hij gepleegd zou hebben en Emma zou hiervan getuige zijn geweest. Via flashbacks wordt het stapsgewijs duidelijk wat zich heeft afgespeeld. De lezers en protagonisten worden niet gespaard en zullen afscheid moeten nemen van personages, zoals helaas ook in het echte leven. Dat hierbij ook een zwaar schuldgevoel wordt uitgedeeld is onontkoombaar. Deze Scandinavische thriller leest met een heerlijk tempo, zit goed in elkaar en laat zeker geen steken vallen. Wel worden we opgezadeld met een einde, waarvan ik hoop dat dit in een volgend deel wordt opgelost! Maar dat zal toch wel? Als deel vier zich aandient wil ik hem in elk geval lezen! Ik heb genoten van dit boek! #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman