Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

Verzet – Jesse van Willigenburg “Want schrijven kan hij wel degelijk en volgens mij heeft hij nog veel meer in zijn mars wat betreft fantasievolle verhalen!”       

Verzet – Jesse van Willigenburg

“Naarmate ik verder terecht kwam in het boek ging mijn leesplezier omhoog omdat de personages meer gaan beleven, het avontuur meer los komt en de vaart van het verhaal toeneemt.”

  • Auteur(s) : Jesse van Willigenburg
  • Uitgeverij : Godijn Publishing   
  • ISBN : 9789493266162
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 366
  • Verschijningsdatum : oktober 2021
  • Serie : Mianara 2

Hoewel er een gevecht verloren lijkt, is de oorlog pas net begonnen. Met gevaar voor eigen leven vluchten Malika en Najeer naar het verre Zuiden, met de jonge prins Kaiden onder hun hoede. Daar ontmoeten ze een andere tak van de Wolven en samen zetten ze de zoektocht naar antwoorden voort.

Ondertussen rommelt het nog altijd in het Noorden en speelt een verrader onverwacht een belangrijke rol op dat toneel. Met een storm aan de horizon bevindt het verzet zich in een race tegen de klok om een allesomvattend noodlot af te wenden. Zullen ze erin slagen om op tijd de oorlog naar hun hand te zetten?

Wanneer verraad de realiteit blijkt, is verzet de enige optie.

Mijn leeservaring

Godijn Publishing bood mij de kans om ‘Verzet’ te recenseren. Toen ik ging zoeken naar mijn recensie van ‘Mianara 1, Verraad’ bleek dat ik die al in augustus 2020 online gezet had. Ik wist nog dat ik toen enthousiast was om onder andere het inhoudelijke verhaal en de schrijfstijl van Jesse, toch was het me enigszins ontglipt allemaal.

Dat bleek ook wel zodra ik begon met lezen want er ontstond een behoorlijk verwarring bij mij over de desbetreffende situaties en karakters op zich. Een terugblik of samenvatting aan het begin van het boek had ik heel fijn gevonden. Toch las ik vol goede moed verder wat mede mogelijk werd gemaakt door de prettige schrijfstijl van Jesse van Willigenburg. De bewoording komt helder over wat betreft betekenis. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreëerd om als lezer betrokkenheid te voelen bij het daadwerkelijke verhaal.

“Zij verdient het meer dan vele anderen om weer eens te mogen lachen.”

Voor mijn gevoel lijkt er minder vaart en minder afwisseling te zijn in dit tweede deel. De voorkomende gebeurtenissen inclusief de tijdlijnen in het boek leken deze keer langdradig uiteengezet te zijn waardoor ik mijn aandacht niet altijd volledig bij wat ik las kon houden. Wellicht werd dit ook veroorzaakt doordat ik opnieuw aan situatie van de karakters moest wennen en de wereld waarin zij zich bevinden. Daarentegen ontstaan er in het verhaal regelmatig momenten die een keerpunt voor de gedachtegang of beleving zijn van een personage en zo ook een inzicht kunnen geven bij de lezer van het boek. Op die manier bleef ik toch nieuwsgierig naar het verdere verloop en las ik door.

“Wanneer we er bewust voor kiezen om de wereld beter te maken, al is het maar een heel klein beetje en voor één persoon, dan zijn we elke dag een stapje dichter bij een mooiere toekomst.”    

Naarmate ik verder terecht kwam in het boek ging mijn leesplezier omhoog omdat de personages meer gaan beleven, het avontuur meer los komt en de vaart van het verhaal toeneemt. Wel raadt ik aan als je dit boek zelf gaat lezen, het eerste deel vlak ervoor te lezen.

“Ze klapt het boek dat ze aan het lezen is dicht en schuift deze voorzichtig weer terug in een kast die tot in de hemel reikt.”  

Voor mij zat er nu gewoon te lang en teveel andere boeken tussen waardoor mijn band met dit verhaal en diens personages verdwenen leek. Toch vind ik mijn leesuurtjes goed besteed en zal ik de schrijver zeker in de gaten houden wat betreft nieuw leesmateriaal van zijn hand. Want schrijven kan hij wel degelijk en volgens mij heeft hij nog veel meer in zijn mars wat betreft fantasievolle verhalen!        

Lieve leesgroet, Elsa.