Jeugdboek·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

De opblaasbende. Bijna lek! – Beth Garrod & Jess Hitchman  “Een heel leuk en fris kinderboek over de avonturen van een opblaasbende!”

Beth Garrod & Jess Hitchman–De opblaasbende. Bijna lek!

  • Auteur: Beth Garrod & Jess Hitchman
  • Illustrator: Chris Danger
  • Uitgever: Witte Leeuw
  • Nederlands
  • juni 2022
  • hardcover
  • 9789493236349
  • 128 pagina’s

Dit grappige kinderstripboek gaat over allerlei opblaasfiguren, samen de opblaasbende, die de meest doldwaze avonturen beleven.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Cactus, Flamingo, Donut, Watermeloen en Lynn. Flamingo is bijvoorbeeld van het opblaastype zitdrijver heeft een enthousiast karakter, zijn favoriete zwembadsnack: zoute stengels en hij droomt ervan te drijven in het bubbelbad van een beroemdheid. Hij is een STER, dat staat tenslotte met zwarte stift op zijn achterwerk.

Wanneer het nieuwe golfslagbad feestelijk geopend wordt zullen er allerlei cameraploegen aanwezig zijn in het mooie waterpark. Daarom heeft de opblaasbende een gedurfd plan uitgewerkt om Flamingo ook daadwerkelijk beroemd te maken! Maar zal dit ook daadwerkelijk lukken? Dat is de vraag! In elk geval zal Flamingo er alles aan doen om zijn doel te bereiken, desnoods zal hij de boel OPBLAZEN!

Ik zei het al dit is een grappig, maar ook een mooi hardcover kinderstripboek! Ik heb het voorgelezen aan kinderen van bijna vier jaar en eigenlijk waren ze er iets te jong voor. Ik moest iets meer uitleggen, aandikken en soms iets weglaten om het duidelijk te houden voor ze, wat natuurlijk helemaal niet erg is. Het is dan ook eigenlijk een boek voor kinderen in de leeftijd van zeven tot tien jaar.

Kinderen die zelf kunnen lezen worden, denk ik, extra gemotiveerd door de leuke illustraties om de aandacht vast te houden en te ontdekken hoe leuk lezen kan zijn! Er zijn beslist heel veel leuke kinderboeken om lezen te bevorderen en dit is er zeker één van! Lezen stimuleren onder kinderen is noodzakelijk, maar kinderen proberen te dwingen tot lezen werkt denk ik averechts. Genoeg leuke boeken aan blijven bieden helpt denk ik wel om kinderen lezen leuk te gaan laten vinden. En lezen is niet alleen leuk, zeker ook leerzaam en het kan een hele fijne bezigheid voor de rest van hun leven worden!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman