Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie·Xander Uitgevers

Anna V – Arjan Alberts *****

Anna V – Arjan Alberts

“Anna V, is Arjan Alberts in de overtreffende trap. Een thriller serie die je gelezen MOET hebben.. Rauw, meeslepend en niet weg te leggen. Niet voor tere zieltjes”

Anna Veen voorheen Suus de Bruyn leeft haar leven, is vrij en gelukkig, tot blijkt dat Natan Z weer op jacht is, en zij staat hoog op zijn lijstje. Kostte wat het kost probeert Anna de waarheid te achterhalen, geen idee wat haar te wachten staat.

De jonge journaliste Esmee staat op het punt om  de doorbraak van haar carrière te schrijven, hiervoor infiltreert zij in het klooster waar zij meer te zien krijgt dat zij voor mogelijk had gehouden.

Twee dames die strijden voor hun eigen geluk en carrière, maar beide hebben geen idee in welk verschrikkelijke web zij belandt zijn.

Ineens was haar leven veel minder veilig dan het een kwartier geleden had geleken Hij maakt weer slachtoffers. Het beest in Natan Z . is opnieuw ontwaakt”

Anna V is de derde thriller van Arjan Alberts, welke de lezer op een gedreven manier kennis laat maken met seriemoordenaars/ het Nederlandse rechtssysteem en lugubere scenes. In deze derde thriller gaat het verhaal verder, Alberts heeft voor de lezers die nog geen kennis met hem hebben gemaakt een korte inleiding in de onderlinge verhoudingen, maar ook voor de echte fans van de schrijvende gevangenisdirecteur wordt het geheugen weer even op gefrist met een korte terugblik. Ideaal voor iedereen dus. Alberts gebruikt zijn ervaring en geeft de lezer een overtuigende reële kijk in het gevangenis wezen, het werk van justitie en de donkere kant van de samenleving.  Na Natan Z en Alex B is nu Anna V aan de beurt, in dit laatste deel van deze serie. Een serie welke dus goed los leesbaar is maar de gehele serie achter elkaar is meer dan aan te raden, gewoon omdat Alberts zo`n indrukwekkende schrijfstijl heeft en de verhaallijn je niet loslaat.

 Anna Veen voorheen Suus de Bruyn is na haar nieuwe identiteit en het getuigenbeschermingsprogramma nog steeds op de vlucht voor de seriemoordenaar Natan Z, zij waant zich veilig met haar nieuwe naam en nieuwe leven , maar daar komt verandering en dit alles zet het gehele verhaal op scherp ook de zoektocht van Esmee is een verhaal dat de lezer in zijn of haar greep houdt. Beide verhaallijnen zijn meer dan sterk gedetailleerd en zeker niet geschikt voor tere zieltjes, Wat een schrijfstijl, geweldig en dan die plot wending waar men van achter over zal slaan… Alberts zet met Anna V , niet alleen de lezer op scherp maar overtreft zijn eerdere boeken met gemak. Dit is zo`n serie die gewoon vraagt om een verfilming, alle ingrediënten die Arjan Alberts heeft samengevoegd tot een gruwelijk sterke thriller serie zijn het witte doek meer dan waard.

Een serie die je niet mag missen, alle drie stuk voor stuk Mustreads maar gezamenlijk geweldig Bing-readwaardig leesvoer.  Gruwelijk, rauw en een meer dan trekkende verhaallijn zijn voor de echte thrillerfans een cadeautje, en laat Anna V nu net het cadeautje met de grote strik eromheen zijn!

Lieve leesgroet Moon Kager