#aanrader·Boekentips·Fantasie·Nieuwe serie·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Heks van vuur en oorlog – S. Christina “Uitstekende beeldbeschrijvingen laten het verhaal volledig tot leven komen in de gedachte van de lezer.”  

Heks van vuur en oorlog – S. Christina

“Wat zou jij doen als je zomaar gedwongen gekenmerkt werd en je wereld op z’n kop staat of iemand van wie je houdt zo krachtig blijkt te zijn zoals je nooit voormogelijk had gehouden?”

  • Auteur(s) : S. Christina
  • Uitgeverij : Rebel Books
  • ISBN : 9789083085005
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback   
  • Aantal pagina’s : 276
  • Verschijningsdatum : november 2020
  • Serie : Lara Polaris 1

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.

Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Mijn leeservaring

Op ons e-mailadres van de boekenblog Mustreads or Not kregen we een leuk bericht van uitgeverij Rebel Books met daarin de vraag of één van ons geïnteresseerd zou zijn in het lezen en recenseren van ‘Heks van vuur en oorlog’ geschreven door S. Christina. Ik had het boek al voorbij zien komen op social media platformen en inderdaad sprak dit verhaal me toen al aan. Dus dit was een uitgelezen kans die ik graag met beide handen aannam. Algauw ontving ik de paperback met een voor mij mooie aansprekende cover.

Op de voorkant is het silhouet op de achtergrond gehuld in een duister bos, onderin beeld een donkere gestalte omgeven door opvallende vlammen. Wat betekend dat vraag ik me af en maakt me nog meer nieuwsgierig naar het inhoudelijke verhaal. De achterzijde is simpel gehouden. De algehele kleur komt overeen met de donkere achtergrond van de voorzijde en de prikkelende verhaalbeschrijving is duidelijk leesbaar in een lichter lettertype. Zowel op de rug als voorzijde zijn de auteursnaam en titel in bijpassende kleuren weergegeven.

Als ik begin met lezen merk ik direct hoe gemakkelijk ik het verhaal ingezogen word en hoe soepel de schrijfstijl leest. De bewoording voelt passend bij het Fantasy Young Adult genre. Toegankelijk en meteen begrijpelijk voor de lezer, natuurlijk overeenkomend met de spreektaal van de hoofdpersonages en hun manier van leven. Uitstekende beeldbeschrijvingen laten het verhaal volledig tot leven komen in de gedachte van de lezer. Mede door prettige, vlotte schrijfstijl vloog ik door het boek heen.

“De regen sloeg met vlagen tegen de plafondhoge ramen, waarna het water in lange, kronkelende slierten naar beneden droop.”

Inhoudelijke vond ik de verhaallijn boeiend en goed opgebouwd. In een rustig tempo voortkabbelend, waardoor je steeds meer ontdekt hoe deze wereld in elkaar steekt.  Wel degelijk beginnend met een griezelig spannend eerste hoofdstuk wat ervoor zorgt dat je verder blijft lezen en vanaf het begin betrokken bent bij het verhaal van Lara.

“Ik legde het boek op mijn knieën en sloeg het open. Onze kat sprong op het bed en ging spinnend naast me liggen. Ik aaide haar over haar kopje.”

De personages leer je stukje bij beetje meer kennen. Ze zijn herkenbaar in hun karaktereigenschappen en met name Lara kan ik volledig begrijpen in de keuzes die ze maakt gezien de omstandigheden. Ze is een krachtig personage die het verhaal grotendeels draagt en intrigerend is in haar ontdekkingstocht. Wat zou jij doen als je zomaar gedwongen gekenmerkt werd en je wereld op z’n kop staat of iemand van wie je houdt zo krachtig blijkt te zijn zoals je nooit voormogelijk had gehouden?

“De zon scheen fel door de boomtoppen heen en ik snoof dankbaar de geur van verse bloesem op.”                

Ik vind dit eerste boek een bijzondere leuke kennismaking met het werk van de schrijfster S. Christina en voel voldoende interesse om na ‘Heks van vuur en oorlog’ verder te willen lezen in het vervolg ‘Leger van schaduw en storm’. Want de grootse strijd van hoofdkarakter Lara is alles behalve gestreden en ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat. Dikke aanrader voor lezers die willen genieten van een hekserig goed magisch avontuur vol gewetensvragen, boeiende ontdekken en niet aflatende vechtlust van aangename personages.

Lieve leesgroet, Elsa.