De geheimen van de kostschool·Lucinda Riley·postuum veschenen·Recensies·Recensies van Moon·Spannende Roman·Xander Uitgevers

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley ****

De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley

“Wat een geschenk dat dit boek nog op de plank lag, genieten van een heerlijke Engelse Who Dunnit

  • Auteur: Lucinda Riley
  • Uitgeverij: Xander Uitgeverij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789401617130 
  • Druk: 1 
  • mei 2022 
  • 416 pagina’s

Detective Jazz Hunter heeft London verruilt voor het platteland,  een vlucht om het verdriet om haar ex man te verwerken? Maar dan krijgt zij bericht uit London, er is een tragisch ongeval op de kostschool bij haar in de buurt, aangezien haar baas haar ontslagbrief nooit serieus heeft genomen, vraagt hij Jazz om poolshoogte te nemen. Samen met haar collega Miles stuit zij op meerdere geheimen rondom de exclusieve kostschool.

Een boek dat al sinds 2006 op de plank lag, in de veronderstelling dat zij deze ooit nog eens uit zou geven, gelukkig heeft de familie van Lucinda Riley besloten deze spannende roman toch nog met ons, de fans , te delen. Lucinda Riley het leescijferkanon sinds 2017 is helaas niet meer onder ons, maar wat een geschenk is het dat deze roman toch nog mag en kan verschijnen.

De geheimen van de kostschool is een verhaal waar weinig aan verandert is door haar zoon, en de lezer zal merken dat Riley toen al gevoel voor details had. Ook in dit verhaal is aan verbeelding geen gebrek. De intrigerende karakter Jazmine Hunter smaakt eigenlijk enorm naar meer, een serie met deze vrouw in de hoofdrol zal voelen als een vrouwelijke Midsummer Murders, de sfeer, de setting het klopt allemaal.

Deze romanis een heerlijk verhaal waar je in door blijft lezen, de Engelse sfeer en de spanning van de Who Dun it misdaad roman zijn trekkend en heerlijk ont ‘Spannend’. De lezer kan zich even helemaal onderdompelen in intriges , geheimen, verdachten en irritante karakters, maar ook een ijzersterke vrouwelijke hoofdpersonage die worstelt met haar gevoel. Allemaal ingrediënten die het lezen tot een feest maken.

Dit boek is een toetje toe, van de geweldige schrijfster Lucinda Riley die helaas in 2021 overleed, gelukkig komt er nog één boek waar iedereen reikhalzend naar uit kijkt, maar we zullen het hier echt mee moeten doen. De geheimen van de kostschool is een verhaal dat uit de begin jaren van Riley`s schrijfavontuur stamt, wellicht zullen sommige lezers het vergelijken met de zeven zussen serie, misschien worden ze teleurgesteld want het is wel een ander soort boek, is dat erg, Nee, is het genieten JAZEKER!  De lezer wordt getrakteerd op een heerlijk meeslepend Engels drama, waar je maar moeilijk los van komen.

De geheimen van de kostschool, is gewoon heerlijk leesvoer waar de lezer zich even helemaal onderdompelt in een ont”Spannende” Engelse Who Dunnit! #Genieten

Lieve leesgroet Moon Kager