Borgerhoff & Lamberigts Uitgeverij·Recensies·Recensies van Caro·Roman·Waargebeurd verhaal

Mijn lieve lijf -Emma Linckx ****

Mijn lieve lijf -Emma Linckx

Dit waargebeurde verhaal, Mijn lieve lijf, gaat over een gewone vrouw, getrouwd, twee kinderen en met een baan als kleuterjuf. Wat gebeurd er met deze doodgewone vrouw, wanneer ze er na 12,5 jaar huwelijk achter komt dat de koek op is.

Ik was juffrouw, collega, echtgenote en mama. In al die rollen moest ik vooral zorgen voor anderen. Op een gegeven moment wist ik  niet meer wie ik was en wat me gelukkig maakte.

Het verhaal is in de ik vorm geschreven en neemt je mee in het leven van de gescheiden 37 jarige  Emma, die de ene week het co-ouderschap heeft over haar twee jongens en de week erop vrij is. Haar ex-man Dieter en zij waren de eerste liefde voor elkaar, en na de scheiding die gelukkig in volledige harmonie verliep, vind Emma haar eigen stekje in Gent vlak bij een tramhalte, want het huis en de auto blijven bij de kinderen en de ouder die, die week de zorg heeft.

Wanneer de vriendinnen van Emma haar Tinder aanraden, gaat Emma een profiel aan maken, dit is het begin van de herontdekking van haar lijf. Ze vertelt haar vriendinnen over haar dates, maar niet hoever ze gaat en wat haar fantasieën zijn. De week dat ze vrij is en klaar is met haar werk, heeft ze alle tijd om dates te ontmoeten. Ze heeft een heel lijstje met fantasieën en langzaamaan gaat ze die ontdekken. Ze wil via Tinder alleen maar “friends with benefits”, want ze zit niet te wachten op een nieuwe relatie, via Tinder ontdekt ze nog veel meer datingsites en gaat er een wereld voor haar open.

De grootste fout die Dieter en ik gemaakt hebben, is dat we gestopt zijn met elkaar te praten.

Omdat Mijn lieve lijf geschreven is door een vrouw zijn ook de erotische scenes mooi geschreven, vrouw vriendelijk bedoel ik daarmee. Geweldig hoe Emma alles wat te er te beleven is in de erotiek ontdekt en daarbij een enorme ervaring op doet. In de eerste drie hoofdstukken, lees je hoe het tot de breuk met Dieter kwam, vanaf hoofdstuk vier volg je Emma in haar nieuwe leven. De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl van Emma is fijn, je wilt gewoon blijven doorlezen, wat maakt Emma allemaal mee. Komt Emma ooit weer tot een vaste relatie, of blijft het bij friends with benefits. Natuurlijk is het niet allemaal geweldig wat ze mee maakt, ook daar schrijft ze over.

Nu ik mijn eigen weg heb bewandeld, mijn eigen ik en ware passies heb leren kennen, weet ik pas echt wat ik nodig heb.

Ik voel weer dat ik leef

Dit is een boek, wat denk ik door veel vrouwen gelezen gaat worden, zonder dat ze zeggen dat ze het gelezen hebben. Het blijft natuurlijk een delicaat onderwerp, seks en het ontdekken van je lijf op latere leeftijd en erover praten. In ieder geval hoop ik dat de boodschap duidelijk wordt, blijf praten met je partner over alles en cijfer jezelf niet weg.

Lieve leesgroet Caroline****