Aanrader·Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Van A tot Z. Hier is het alfabet – Deborah van de Leigraaf.  “Op een hele leuke manier ongemerkt het alfabet leren!”

  Deborah van de Leigraaf– Van A tot Z Hier is het alfabet!

  • Auteur: Deborah van de Leigraaf
  • Uitgever: Ploegsma
  • Nederlands
  • juni 2022
  • hardcover
  • 9789021683492
  • 60 pagina’s

In Van A tot Z gaan we door het alfabet, elke letter wordt getoond in blokletters (hoofd en kleine letters) en schrijfletters, natuurlijk worden ze voorzien van bijpassende illustraties. Zou zo maar saai kunnen zijn en dat is het dus níét! Ik las het boek de eerste keer voor en had gewoon hier en daar een deel gemist! Er zitten leuke prentjes verstopt; midden in het zicht!! De tweede en derde keer ontdek je ook nog wat nieuws. Als je van tevoren gewaarschuwd bent zal je hier alerter op zijn en meteen de eerste keer al meer zien waarschijnlijk, dus verpruts ik het nu voor je? Nee, ik denk het niet.

Hebben jullie trouwens wel eens van een vogel gehoord waarvan de eerste letter een Q is?

Een Quetzal! Nog nooit van gehoord? Dat had ik ook niet, maar het schijnt een vogel uit Midden-Amerika en zelfs de Nationale vogel van Guatemala te zijn. Zo zie je maar weer, ook leerzaam voor volwassen dit boekje!

Wat mij verwonderde is dat kleuters van drie echt veel meer weten dan je denkt! : B: “Hé, dat is de letter van Bianca!’ (een moeder)

K: “Dat is de letter van Keet!’(zusje)

T: Dat is de letter van Thailand! (Ja heus, dit knulletje wist met welke letter het land begon waar ze twee maanden op vakantie waren geweest!)

En zo herkennen ze nog veel meer, de beginletters van hun eigen namen en van hun ouders, broertje en zusje….Je kan ze natuurlijk ook motiveren om de tekeningen te laten benoemen. Deze kinderen leren echt spelenderwijs de letters! Wat een leuke manier!

En wat zal hun kleuterjuf straks op kijken van het feit hoeveel ze al weten! Een echte #aanrader wat mij betreft!

Lieve voor-leesgroet, Carla Kooijman