Aanrader·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De Curator – M.W. Craven.  “De Curator is huiveringwekkend, spannend, snel en heeft heerlijke hoofdpersonages! Dit was genieten!”

M.W. Craven– De Curator.

  • Auteur: M.W. Craven
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands
  • april 2022
  • paperback
  • 9789024598908
  • 336 pagina’s

De Curator is deel drie in een geweldige serie! Een serie die draait om Washington Poe en Tilly Bradshaw, een niet voor de hand liggend duo! Poe is de eigenzinnige brigadier die zich altijd als een terriër vastbijt in de ingewikkelde zaken die hem toegewezen worden. Tilly is een computerspecialist, en programmeert waar nodig haar eigen programma’s en hierin is ze de meerdere van wie dan ook volgens Poe. Tilly vaak sociaal onhandig, Poe ronduit dwars en eigengereid, maar met een onbegrensd vertrouwen in elkaar.

Cumbria wordt opgeschrikt door een drietal vreemde en lugubere zaken. Drie slachtoffer en van elk slachtoffer staat vast dat ze zijn overleden: één slachtoffer omdat hij is gevonden en twee omdat onderzoek dit uitwijst. Vreemd is dat er geen onderlinge band lijkt te bestaan tussen de slachtoffers en ook dat één slachtoffer achteloos is achtergelaten en twee slachtoffers onvindbaar zijn.

Met goed speurwerk vinden ze uiteindelijk de dader. Toch begint Poe uiteindelijk te twijfelen. Als het bewijs voor het oprapen ligt dan vertrouw je het niet snel. Bij deze zaak lag het bewijs zeker niet voor het grijpen, ze hebben veel moeite moeten doen om het te vinden. Toch….alles was vindbaar.

Poe en Tilly ontdekken nog meer en Poe weet dat ze niet te maken hebben met zomaar een seriemoordenaar en beseft ook wie het volgende slachtoffer moet zijn. Vanaf hier gaat het verhaal in een nog hogere versnelling en blijkt dat Poe weliswaar dichterbij komt, maar nog zeker niet doorheeft hoe de zaak werkelijk in elkaar zit.

De Curator begint direct goed, je weet ogenblikkelijk wat voor vlees je in de kuip hebt. De hoofdstukken volgen elkaar snel op en je pikt genoeg aanwijzingen op die je eigenlijk steeds verder van de oplossing brengen. Op het einde, waar het plot wordt blootgelegd, bekroop mij zomaar een bloeddorstig gevoel: hoezo kwam de dader tot deze wrede daad? Ik houd van spannende thrillers en schuw ook een portie gewelddadigheid niet, maar hierom werd ik nijdig en kreeg ik moordneigingen van! Ik moest mezelf even tot de orde roepen; hallo ik was de lezer maar! Ik ben benieuwd naar het volgende deel, naar Poe en Tilly maar ook naar Stephanie Flynn. Een heuse Mustread, echt waar!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman