Aanrader·De Crime Compagnie·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie

De onbekende man – Chantal van Mierlo *****+

De onbekende man – Chantal van Mierlo

“In één ruk uitgelezen.  Spannend, meeslepend, aangrijpend, een spetterend plot van een geweldige serie, hier lusten thrillerfans wel pap van”

Een bijna onmogelijke opdracht voor de gedragsdeskundige Julia Menken, zij wordt op de zaak van een vermiste jongen van twaalf gezet. Hiermee komt er oud zeer omhoog waardoor de zaak wel heel dichtbij komt. Is zij in staat om alle ballen hoog te houden en op alle vlakken aan alle eisen te voldoen, of wordt het haar te zwaar?

Het verhaal gaat verder, De onbekende man is het derde en laatste deel van de Julia Menken serie. Een serie welke niet aan te raden is voor tere zieltjes, sterk, soms gruwelijk echt en aangrijpende verhaallijn. Dit zal de lezer meteen beamen wanneer het verhaal begint met een pakkende proloog, ook in dit deel deze toon al meteen gezet.

Wat is hier aan de hand? Van Mierlo zet de lezer meteen op scherp met haar sterke start waardoor meteen bij de lezer alle zintuigen worden geprikkeld. In de eerdere twee delen heeft van Mierlo al laten zien waartoe zij in staat is en in dit deel legt zij de lat nog een treetje hoger. Een verhaal vol wendingen welke voor de lezer niet te voorspellen zijn, gecombineerd met een aangrijpende verhaallijn waarbij de radartjes in het hoofd van de lezer op volle toeren draaien. Dit  zorgt voor een pageturner van de bovenste plank. Een boek wat je in één ruk uitleest of je wilt of niet ,  je blijft lezen..

Julia heeft het zwaar in dit deel, niet zwaarder dan in de vorige delen waar zij ook haar porties wel heeft mogen ontvangen,. Maar ook in dit deel ontziet van Mierlo de interessante hoofdpersonage niet. Julia, welke mijn inziens het geweldig zal doen in een tv- serie, met bijv. Jennifer Hoffman in de rol van Julia, maar nu dwaal ik een beetje af. De lezer zal zich vereenzelvigen met Julia en door haar krachtige karakter heeft ze na drie delen echt wel een plekje in het hart van de lezer veroverd. De radartjes draaien overuren, en wanneer de lezer enigszins een idee heeft hoe het hele plaatje in elkaar steekt, weet van Mierlo met haar woorden toch op het gevoel van de lezer in te spelen, en stel je je ideeën weer bij. Een heerlijke kracht van de auteur waardoor de lezer de volle 359 bladzijdes geboeid blijft.

Spannend van begin tot het einde, een verpletterend plot van een geweldige Mustread serie.  Hier lusten de thrillerfans wel pap van.

Lieve leesgroet Moon Kager