Recensies·Recensies van Moon·Roman

Laat haar los – Sietske Scholten *****

Laat haar los – Sietske Scholten

“Een verhaal dat barst van de emoties, zorgen en respect. Een verhaal wat de lezer zal raken en niet snel vergeten zal worden”

  • Auteur: Sietske Scholten
  • Uitgeverij Blogroman
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492270320 
  • Druk: 1 
  • maart 2022 
  • 212 pagina’s

Wanneer politie voor de deur staat weet Marjolein dat het foute boel is. Haar partner Elise is er niet meer. In laat haar los vertelt Marjolein haar verhaal, haar gevoelens haar overlevingsdrang tot ze niet meer kon. Hoe sterk kun je zijn wanneer je je partner verliest?

“Only know you love her when you let her go. And you let her go”

Sietske Scholten schreef eerder al Beet, een verhaal over de ziekte van haar partner en het verdriet om hun stil geboren dochtertje, nu komt zij met Laat haar los, hierin is de lezer getuige van de strijd die Marjolein ervaart na het overlijden van haar partner Elise. Scholten beschrijft dit proces zo puur en indringend dat de lezer geraakt wordt, niet alleen door het verhaal maar zeker ook de rauwe emoties, en de beeldend beschreven gevoelens. Zo puur geschreven dat de lezer ze kan voelen.

Laat haar los is een boek dat men aan de ene kant in één ruk wil uit lezen, maar aan de andere kant opzij wil leggen doordat de emoties zo binnenkomen. Voor menigeen zal er een herkenning zijn voor andere vooral veel empathie., maar één ding is zeker met dit verhaal heeft Sietske niet alleen een enorm zwaar proces beschreven ook zal zij hier lezers mee kunnen helpen.

Zolang je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook andere niet helpen, de strijd van Marjolein is zo krachtig aan het papier toevertrouwd dat de tranen als vanzelf over je wangen glijden tijdens het lezen. respect dat de auteur dit verhaal heeft geschreven, bedankt voor de herkenbaarheid en de lessen die de lezer hieruit kan en mag halen.

Een indrukwekkende roman die de lezer niet onberoerd zal laten, een verhaal dat binnenkomt, puur en rauw. Maar ook een verhaal dat een podium verdient en dat een belangrijke les bevat, rouw is niet iets wat je even doet, het ligt op de loer tot hij je onderuit kan halen. Laat het verdriet toe, laat de rouw niet winnen, pijn mag er zijn, schuldgevoel mag er zijn maar vooral JIJ MAG ER ZIJN.

Lieve leesgroet Moon Kager