#aanrader·Recensie van Carla·Recensies

Granny squares Haken à la Bloemen – Karin Bloemen “Een leuk en inspirerend vervolg op het boek Haken à la Bloemen!”

Karin Bloemen – Granny squares – Haken à la Bloemen.

  • Auteur: Karin Bloemen
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • juni 2022
  • 9789024595891
  • Paperback 
  • 128 pagina’s

Granny squares, het tweede boek in de serie Haken à la Bloemen is een waar inspiratie boek met tal van nieuwe ontwerpen van granny’s. waarvan vele een bloemennaam hebben meegekregen!

Het boek start met een uitleg van de basissteken om je eerste granny te kunnen haken. Aan de hand van tekst en foto’s wordt dit duidelijk gemaakt. Hierdoor is het ook erg geschikt voor de beginnende hakers.

Met tien verschillende Bloemen-squares, zeven Hippie-squares. drie Recht-zo-die-gaat-squares en 4 Specials zijn er genoeg verschillende granny’s om uit te kiezen en mee te combineren! Het boek sluit af met een aantal kleine projecten die snel klaar zijn.

Persoonlijk vind ik de verschillende patroontjes vooral leuk als aanvulling op het eerste boek, je kan natuurlijk met gemak deze nieuwe granny’s toepassen in de patronen van het boek Haken à la Bloemen – Squares & colors of gewoon zelf je eigen projecten met deze granny’s verzinnen.

Ik denk ook dat dit de enorme kracht is van de Granny squares: een enkele square is heel snel en eenvoudig klaar en je kan, gaandeweg je stapel granny’s groeit, bedenken wat je ermee gaat doen. Of, als je van tevoren al een idee had wat het zou moeten worden, kan je hier gewoon op terugkomen en je plan later nog wijzigen. Je start met het idee dat je een vest gaat haken maar gaandeweg kan je besluiten dat dit een deken gaat worden.. En door aanpassingen van kleur en verschillende patroontjes zijn er zoveel variaties mogelijk, dat je niet snel een identiek exemplaar tegen zal komen.

Karin Bloemen draagt haar gehaakte creaties, zoals bijvoorbeeld de vesten, zelf ook graag.  Ze is met haar uitbundig gekleurde en vrolijke vesten een ‘wandelende reclamezuil’. Haar enthousiasme en positieve uitstraling worden hierdoor alleen maar versterkt!

Het boek, of eigenlijk beide boeken, van Haken à la Bloemen vind ik aanraders voor zowel beginnende hakers als gevorderden. Voor beginners om vertrouwen te krijgen om kleine maar ook grotere projecten aan te pakken en voor gevorderden en beginners om heel veel inspiratie op te doen!  

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel