#aanrader·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie·Uitgeverij Manteau

Dood op kasteel Brémont – M.L Longworth ****

Dood op kasteel Brémont – M.L Longworth ****

“Mary Lou Longworth heeft de gave om emoties, kleur en geur aan de lezer te laten zien, voelen en ruiken, een eigenschap die het lezen tot een feest maakt.”

Een verdacht overlijden op kasteel Brémont. Wanneer documentairemaker Étienne  de Brémont dood wordt gevonden, gaan er meerdere alarmbellen af. Is hij gesprongen uit het raam van de zolder van het onbewoonde chateau? Is hij geduwd? Of is er meer aan de hand? Wat deed hij daar in het donker, op het verlaten familiechateau? Allerlei vragen die onderzoeksrechter Antoine Verlaque door het hoofd spoken sinds hij op het onderzoek is belandt. Hij roept de hulp in van zijn x-geliefde Marine Bonnet, kunnen zij samen achter de waarheid komen of gooit hun verleden roet in hun samenwerking?

Mary Lou Longworth weet haar liefde voor de Provence meer dan overtuigend aan de lezer over te brengen, in alles aan deze spannende roman proeft de lezer de Provence met zijn mooie plekken en bezienswaardigheden. Dit is een groot compliment aan de van oorsprong Canadese schrijfster, de lezer waant zich in het Provençaalse leven, waar Joie de vivre hoog in het vaandel staat. Een heerlijke setting voor een spannende roman, welke zeker wordt gedragen door de interessante karakter Antoine Verlaque en zijn ex geliefde Marine Bonnett, een relatie die suddert……

Wellicht had er iets meer aandacht aan het redigeren mogen worden besteed, maar dat doet niet af aan de verhaallijn, want dat bevat een uitgebreid assortiment aan kleuren en smaak waardoor het verhaal alle zintuigen prikkelt. Dood op kasteel Brémont is het tweede deel uit de serie Provençaalse mysteries, een serie die door de sterke uiteenzetting van de sfeer en de omgeving door de auteur zeker naar meer smaakt. De lezer wordt getrakteerd op een spannende romantische verhaallijn welke indruk zal maken mede door de opmerkelijke schrijfstijl

Mary Lou Longworth heeft de gave om emoties, kleur en geur aan de lezer te laten zien, voelen en ruiken, een eigenschap die het lezen tot een feest maakt. Kom maar op met deel drie want de avonturen van Verlaque en Bonnett zullen niet snel vervelen.

Lieve leesgroet Moon Kager