Aanrader·Harper Collins·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Jager in de nacht – Chris Carter.  “Waarschuwing: Ongeschikt voor individuen met een broos spijsverteringsorgaan! Maar wat is dit boek weer goed zeg!”

Chris Carter – Jager in de nacht.

  • Auteur: Chris Carter
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands
  • augustus 2022
  • paperback
  • 9789402710595
  • 384 pagina’s

Chris Carter heeft mij overtuigd: het kan nog spannender en heftiger dan de voorgaande boeken al waren! Waarschuwing vooraf: Niet geschikt voor broze stervelingen met zwakke magen!

In een verlaten slagerij wordt een dode vrouw ontdekt. Haar mond is dichtgenaaid, haar lijf vertoont geen enkele mishandeling. De patholoog ontdekt tijdens de autopsie iets dat zo gruwelijk is als hij nog nooit heeft meegemaakt en ook niet zo snel meer mee zal maken!

Dit is een typische zaak voor Robert Hunter en die wordt dan ook onmiddellijk ingeschakeld. Al snel denkt hij dat het niet bij één slachtoffer zal blijven, waar hij gelijk in zal krijgen. Samen met zijn partner Carlos Garcia graven ze ook in het verleden om te achterhalen wie hun Jager in de nacht is, omdat ze in het heden niet veel verder lijken te komen.

Als Hunter een confronterende ontmoeting heeft met een privé detective die op zoek is naar een vermiste vrouw, besluiten ze uiteindelijk informatie uit te wisselen. Hierbij laten ze beiden niet de achterkant van hun tong zien, blijkt al snel.

Gaandeweg wordt het steeds duidelijker dat deze dader obsessief in zijn ‘liefde’ is. Hij verzint een gruwelijke moord voor zijn slachtoffer, zo gruwelijk dat je er niet bij aanwezig durft te zijn!

Rauw, barbaars, genadeloos, beestachtig en spijkerhard! Toch is de dader, de Jager in de nacht, niet sadistisch volgens mij. Dit kan ik niet uitleggen zonder een vette spoiler weg te geven, en spoilers horen niet in een recensie thuis vind ik. Of zo goed verstopt dat iemand het pas na het lezen van het boek snapt!

Tijdens het lezen rijst de vraag: Hoe verknipt kan iemand zijn, hoe is iemand zo geworden? Maar bij mij dringt ook de vraag zich op: hoe kan een auteur dit bedenken?

Ik hoop maar dat deze daden nooit in de praktijk getoetst gaan worden, of misschien al getoetst zijn. Maar wel dat Chris Carter gewoon doorgaat met het schrijven van dit soort boeken! Want wat heb ik genoten van dit boek zeg! Van het begin tot het einde!

Ik zou zeggen kan je een beetje stevige thriller aan? Dan is Jager in de nacht een hele vette AANRADER, MUSTREAD!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman