#aanrader·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Zomer met Muis – Pauline Baartmans.  “Tot nu toe zijn alle boekjes “Met Muis” echte aanraders, zo ook deze weer!”

Pauline Baartmans – Zomer met Muis.

  • Auteur: Pauline Baartmans
  • Uitgever: Witte Leeuw
  • Nederlands
  • juli 2022
  • hardcover
  • 9789493236332
  • 32 pagina’s

In dit boekje staat een verzameling van warme en zonnige zomerverhaaltjes over Muis en Beer in rijmvorm. Ze maken ijsjes – en tjonge wat een troep kan dat geven! Over badjes dag – en natuurlijk wordt dit een waterballet!, Ook een bezoekje aan het strand staat op de planning – en het zand dat je naderhand natuurlijk overal vindt.

In de reeks van Muis en Beer heb ik al meerdere boeken/boekjes. In deze serie heb ik ook Winter met Muis en Lente met Muis, ze zijn alle drie echt erg leuk. Leuk om voor te lezen, leuk om voorgelezen te worden en ook leerzaam voor de kleintjes. Leerzaam als je bijvoorbeeld alle tekeningetjes op de schutbladen gebruikt om kleine kindjes van alles te leren benoemen / aanwijzen. Als je denkt dat een kind het woord nog niet kent – bijvoorbeeld visnet – dan leren ze het snel als jij het benoemt en zij het mogen aanwijzen. Je weet dat ze het geleerd hebben als je het aanwijst en ze kunnen zeggen wat het is. Mijn ervaring is dat kinderen dit superleuk vinden om te doen. Als je het boek openslaat is dat ook het eerste wat je ziet; alle getekende voorwerpen die in het boek voorkomen. Ik start hier dan ook mee, voordat ik het verhaaltje voor ga lezen. Gaandeweg het voorlezen benoemen de kinderen de voorwerpen dan ook vaak nog zelf. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen! En ik stiekem ook niet!

Alle prenten zien er geweldig uit! De tekeningen van Muis en Beer vervelen nooit, het zijn heuse karaktertjes geworden. Karaktertjes die het heel gezellig hebben, die leuke dingen meemaken die kinderen ook erg leuk vinden.

Wat maakt een kinderboek een GOED KINDERBOEK? Als er interactie ontstaat tussen de kinderen en degene die het verhaal voorleest. Dan kan ik maar één ding zeggen: Muis en Beer van Pauline Baartmans zijn echt GOEDE KINDERBOEKEN! En Zomer met Muis is een #zomerkindermustread!

Lieve voor-leesgroet, Carla Kooijman