#aanrader·5 sterren·Harper Collins·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Gewetenloos – Karin Slaughter *****

Gewetenloos – Karin Slaughter

“Je hoeft er geen woorden aan vuil te maken, Karin Slaughter is de onbetwiste Queen of Thrillers”

Andrea Oliver is net klaar met haar opleiding voor de US Marshals, haar droom voor gerechtigheid aangezien haar vader een koelbloedige moordenaar blijkt te zijn. Hij zit zijn tijd uit in de gevangenis maar er lijkt nu toch een kans dat hij vervroegd vrij komt. Andrea krijgt de kans om haar carrière goed te beginnen zij wordt ingezet om de rechter in Delaware te beschermen, maar heeft eigenlijk een dubbele agenda . Want Andrea zet alles op alles om de waarheid over die avond veertig jaar geleden boven tafel te krijgen, de avond dat de dochter van de rechter vermoord werd.

Karin Slaughter behoeft geen introductie, waarschijnlijk zal elke thriller fan zal de boeken van de Queen of Crime al hebben gelezen en genoten van de wendingen, de karakters en de spanning. Gewetenloos is hier op zeker geen uitzondering, wat een trekkende start en intrigerende karakters. Is er met Oliver en Bible een nieuw duo geboren? Gewetenloos is een vervolg op Gespleten uit 2018., welke ook op Netflix is te zien als Pieces of her, maar zeker los van elkaar leesbaar. De lezer zal het met mij eens zijn, dit duo vraagt gewoon om meer, zij bezitten alle sterke eigenschappen van een bestseller thriller serie. Door de manier waarop Slaughter dit deel eindigt, zou het ook een logisch vervolg zijn,  want wat een interessante Cliffhanger. Bible en Oliver zijn meer dan waardige opvolgers voor Sara Linton en Will Trent.

In Gewetenloos weet Slaughter moeiteloos te switchen tussen heden en verleden, op de juiste momenten wordt de lezer meer en meer het verhaal in getrokken. Een verhaal dat best een pittige lading heeft en ervoor zorgt dat dit boek wel even blijft na sidderen. Samen met hoofdpersonage Andrea Oliver komt de lezer steeds een stapje dichterbij de waarheid, de meerdere verdachte personages geven het verhaal het geheimzinnige ongrijpbare tintje. Oliver is het ideale karakter voor een serie, na haar eerste aandeel in Gespleten en nu als met haar start als US Marshal welke niet helemaal vloeiend verloop , doordat zij tegen vooroordelen, macht en discriminatie aanloopt maar zeker ook mede door haar verleden is het echt de ideale vrouwelijke thrillerpersonage.  De lezer zal Andrea in zijn of haar hart sluiten, haar gecompliceerde verleden smaakt naar meer.

Slaugther springt, zoals we van haar gewend zijn, weer moeiteloos over de hoogste lat heen, met haar karakters, haar indrukwekkende verhaallijn en haar ongrijpbaar oplopende spanning is Gewetenloos een Mustread van de bovenste plank. De Queen of Crime zal weer onverslaanbaar aan de top staan, #mustread #Geweldig

Lieve leesgroet Moon Kager