#aanrader·Boekerij Uitgeverij·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Spannende Roman

Het mysterie van Chalk Hill – Susanne Goga *****

Het mysterie van Chalk Hill – Susanne Goga

“De heerlijke combi van mysterie en ongrijpbaarheid, verweven met de beeldende schrijfstijl van Goga zorgt dit voor een heerlijke leesflow”

  • Uitgever: Boekerij
  • Auteur: Susanne Goga
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022595237 
  • Druk: 1 
  • mei 2022 
  • 384 pagina’s

Wat is er aan de hand op het prachtige landhuis Chalk Hill? Gouvernante Charlotte krijgt de zorg voor de jonge Emily. Het kleine meisje sluit zij al snel in haar hart, maar ook maakt zij zich zorgen. De kleine Emily heeft sinds het overlijden van haar moeder last van nachtmerries en “waanbeelden”? Wanneer deze beangstigend echt worden bekruipt bij Charlotte het gevoel dat er meer aan de hand is op Engelse platteland.

“Ze is `s nachts het huis uitgegaan en naar de rivier gelopen”

Susanne Goga, weet de lezer met haar mysterieuze verhaallijn meteen in te palmen. Het ongrijpbare karakter van het verhaal en de romantische omgeving trekken de liefhebbers van een spannende roman/ thriller snel het boek in. Het mysterie van Chalk Hill bevat een heerlijke lading zweverigheid, het is naast een ongrijpbare roman ook zeker een goed gelaagd en interessant verhaal dat zich afspeelt in de negentiende eeuw toen er nog veel verborgen werd gehouden en waar men van spiritualiteit  niets moest weten. Goga heeft bespreekt in haar nawoord hoe zij tot dit verhaal kwam en mede door de indrukwekkende details als wel de beeldend omschreven omgeving is dit een verhaal dat wel iets met de lezer doet. Het maakt je nieuwsgierig en door het ongrijpbare mysterieuze karakter zorgt het voor een heerlijke vlotte leesflow.

Goga heeft ook gedacht aan de romantiek en de fantasie van de lezer wordt dan ook tijdens het lezen geprikkeld, welke kant gaat het op wat is er aan de hand, allerlei gedachten die de lezer bezig zal houden. Susanne Goga heeft met deze spannende roman haar plekje veroverd, haar beeldende schrijfstijl, de manier waarop zij de karakters neerzet smaakt naar meer. Zij wordt vaak vergeleken met Riley en Anne Jacobs en dat is zeker geen verkeerde vergelijking, want Goga weet wel degelijk wat schrijven inhoud. Een aanrader voor de liefhebbers van spannende romans met een mysterieus en ongrijpbaar karakter

Lieve leesgroet Moon Kager