#aanrader·#thekobolife·4 STERREN·@Kobobooks·@pageturner·Aanrader·De Crime Compagnie·De verhalenfabriek·Epub·korte verhalen·Recensies·Recensies van Moon

Sterrenstof – Martine Kamphuis ****

Sterrenstof – Martine Kamphuis

“Een meer dan aangename kennismaking met Wynona Post, hier wil je meer van lezen..”

  • Sterrenstof – Martine Kamphuis
  • Uitgeverij  De verhalenfabriek
  • Epub
  • 99 Pagina’s
  • 1 – 2 Uur te lezen
  • 27k Woorden totaal
  • Misdaad en mysteryfictie Misdaad en mystery: privédetective / amateurdetectives Misdaad en mystery: vrouwelijke detectives Thriller / spannende fictie Psychologische thriller

Wanneer Wynona Post, afgekort WP, in haar zomerstop bij Greenpeace tijdelijk terugkeert naar de boerderij van haar ouders, maakt zij kennis met de interessante Delek. Hij geeft een weekendretraite in het  new-age centrum van haar ouders, ook haar oud klasgenootje van de lagere en middelbare school Sara neemt deel aan deze workshops. WP heeft minder fijne herinneringen aan Sara, maar het lijkt of zij verandert is, inmiddels heeft zij twee schatten van kinderen en een partner. Maar is Sara wel zo verandert, WP heeft daar zo haar vraagtekens bij.

Sterrenstof is een korte vlotlezende thriller die je in één ruk uitleest, of je nu tijd hebt of niet, je blijft lezen in deze prettig geschreven en spannende pageturner. Martine Kamphuis heeft naast Sterrenstof nog een drietal thrillers met Wynona in de hoofdrol geschreven, in dit deel maakt de lezer kennis met de nog jonge Wynona Post, die zich liever WP laat noemen. Een intrigerend karakter waar de lezer van zal smullen, eigengereid, nieuwsgierig en vooral doortastend, in de andere delen is zij inmiddels psycholoog, in Sterrenstof twijfelt zij wat ze met haar leven wil gaan doen. Een korte thriller welke heerlijk aansluit bij Alibi, Spiegelbeeld en Zondebok. Boeken die de lezer waarschijnlijk ook snel wil gaan lezen, de vlotte schrijfstijl en ook de beeldend neergezette sfeer van de Zuid Hollandse eilanden en hun bewoners is zeker iets dat naar meer smaakt.

Sterrenstof heeft een aantrekkelijke spanning, welke gecombineerd met de vlotte schrijfstijl zorgt voor een heerlijke  “ont”spannende leesflow. Eentje waar je meer van wilt. Een meer dan dikke aanrader dus.

Lieve Leesgroet Moon Kager