@Kobobooks·Aanrader·kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Waargebeurd verhaal

Zwerftocht naar mijzelf – Lineke Breukel.  “Lineke maakt een solotrip door Noord-Zweden en laat ons over haar schouder meekijken!”

Lineke Breukel – Zwerftocht naar mijzelf.

  • Auteur: Lineke Breukel
  • Nederlands 
  • augustus 2022   
  • paperback
  • 9798845803238  
  • 106 pagina’s

Lineke Breukel emigreerde in 2012 naar Zweden met man en zoon. Daar bouwden ze samen een rustig bestaan op en hier kwamen haar schrijfambities werkelijk tot leven. Ze schreef eerst over de emigratie, maar heeft intussen al veel andere boeken op haar naam staan waaronder meerdere thriller-series!

Eigenlijk is ze wel een creatieve duizendpoot te noemen. Ze schildert/tekent niet onverdienstelijk, ze maakt vlogs over haar dagelijkse bezigheden en zwerftochten samen met haar man en ze schrijft veel en goed.

Lineke en haar man leven sober en bewust en richten hun leven zo in dat ze ook redelijk zelfvoorzienend zijn. Maar eigenlijk is Lineke nog nooit in haar leven ‘alleen’ geweest! Laat staan dat ze alleen heeft gereisd!  Eigenlijk sluimert de wens van alleen reizen al een poosje en uiteindelijk moest het er eens van komen. Geer, haar man, was de laatste die haar tegen zou houden, hij stimuleerde het juist.

Dus niet gehinderd door man, maar in eerste instantie wel door haar eigen gedachten vertrok ze toch met haar hond Indy! Zwervend door Zweden, hier had ze al een poos naar uitgekeken. Zou alleen reizen net zo leuk zijn als samen met Geer? Na haar vertrek moest Lineke in eerste instantie haar schuldgevoel proberen achter te laten en te gaan voelen hoe het is om in je eentje op pad te gaan. De twijfels slaan al snel toe: is alleen reizen wel zo leuk als ze dacht?

Lineke is een stoere zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil, maar lukt haar dit ook in haar eentje zonder man naast zich? Ze zwerft door de ruige natuur van Zweden en voelt zich, vooral op plaatsen waar niemand anders zich bevindt, op haar gemak. Alleen met haar hond en de natuur! Een einddatum van haar solo trip is niet bepaald, hoe lang voelt Lineke zich prettig helemaal alleen? Wanneer slaat heimwee toe, of gaat ze hier helemaal geen last van krijgen?

“Zwerftocht naar mijzelf” is een mooi persoonlijk relaas van een vrouw die over het algemeen weet waar haar kracht en zwaktes zitten. Een vrouw met het hart op de juiste plaats, iemand die een ander het beste gunt en geniet van de kleine dingen van het leven. Ik ken Lineke persoonlijk een beetje; ik lees haar manuscripten vaak als proeflezer en we hebben online heel geregeld contact. Ik was dan ook niet helemaal verrast over deze reis en vooral of ze dit aankon. Voor mensen die Lineke (een beetje) kennen is dit boek erg leuk om te lezen, voor mensen die haar (nog) niet kennen is dit een mooie ‘kennismaking’! En we krijgen ook nog wat mee van het mooie Zweden! #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman