eerste deel·Mustread·Oceaan Uitgeverij·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie·trilogie

De chocolade Dynastie “De dochter van de apotheker “- Rebekka Eder *****

De chocolade Dynastie “De dochter van de apotheker “- Rebekka Eder

“Een kleurrijk palet van gebeurtenissen waar je je als lezer helemaal in kunt verliezen. Eder zet zich met dit eerste deel meteen op de kaart”

  • Auteur: Rebekka Eder
  • Oceaan Uitgeverij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789046829516 
  • Druk: 1 
  • juni 2022 
  • 496 pagina’s

Haar grootste wens is de apotheek van haar vader overnemen, helaas denkt de vader van Anna Sophie daar anders over. Kan zij haar droom achterna gaan en vind zij het geluk? Aan haar vastberadenheid en haar gave zal het niet liggen, het zijn andere die het Anna Sophie moeilijk maken.

De jonge Duitse journalist en tekstschrijfster, Rebekka Eder, heeft zich nu helemaal gewijd aan het schrijven van romans, na het lezen van dit eerste deel van de Chocolade trilogie zal de lezer het met mij eens zijn dat dit een hele juiste keuze is geweest

Wanneer men een liefhebber is van de serie over het weesmeisje van Anne Jacobs, of de boeken van Elena Conrad dan zou dit eerste deel van de Chocolade dynastie serie zeker niet op je nog te lezen lijstje mogen ontbreken. Ook hierin wordt de sfeer weer heerlijk weergegeven en ademt men de tijd in. Wellicht is het even wennen aan de vele karakters die een belangrijke rol spelen in dit eerste deel, maar de mysterieuze sfeer en ook de vele intrigerende karakters die toch onderling verbonden zijn maken dit boek wel tot een heerlijke leeservaring. De lezer raakt bevangen door een heerlijke leesflow waarbij de sfeer uitermate goed tot zijn rechtkomt. Het verhaal speelt zich af rondom Keulen in de negentiende eeuw waarin de vrouw nog geen rechten had er crisis was en armoede. Dit weet Eder zeer nauwkeurig aan de lezer over te brengen en inleven zal dan ook totaal geen moeite kosten.

Eder verweeft veel problematiek van die tijd in het verhaal en de lezer is getuige van de strijd tussen de onderlinge karakters, men zal ogen te kort komen om het verhaal in zich op te nemen. Het is een compleet verhaal waarbij de lezer wordt getrakteerd op veel emoties, gevoel en beeldende schrijfstijl. Het is een kleurrijk palet van gebeurtenissen waar je je als lezer helemaal in kunt verliezen.

Een waar genot om te lezen. Gelukkig mogen we uitkijken naar een vervolg. Het volgende deel De vrouw van de uitvinder zal verschijnen in 2023, ik kan niet wachten.

Lieve leesgroet Moon Kager