#aanrader·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De huisgenoot – Sarah Bailey ****

De huisgenoot – Sarah Bailey

“Een onvoorspelbaar lekkere thriller, met een verrassend plot. Een topper!”

  • Auteur: Sarah Bailey
  • Uitgeverij: Marmer
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789460684500 
  • Druk: 1 
  • mei 2022 
  • 448 pagina’s

Een kleine tien jaar na de huisgenootmoord word journalist Olive Grovesopnieuw geconfronteerd met het verhaal, wanneer één van de huisgenoten dood wordt aangetroffen. Nieuwe feiten verzamelen zich en de journaliste bijt zich vast in het onderzoek. De moord van negen jaar terug blijkt omgeven met geheimzinnigheid en Oli doet er alles aan om de waarheid boven tafel te halen.

De Australische schrijfster Sarah Bailey gooide hoge ogen met haar serie over Gemma Woodstock, een trilogie die veel gelezen en bekroond werd. Olive Groves heeft net als Gemma dezelfde krachtige karaktereigenschappen, die door een thrillerliefhebber zeker gewaardeerd zullen worden. Onvoorspelbaar is het woord dat de lezer zal roepen wanneer men vraagt, hoe was De Huisgenoot. Lange tijd zal men geen idee hebben wat er achter de moord van een kleine tien jaar geleden schuil ging. Bailey weet op een indrukwekkende manier de ware toedracht lang ongrijpbaar te houden, de enigszins wat trage start die voornamelijk over het journalistieke werk gaat komt in een stroomversnelling wanneer er meerdere verdachte zaken de revue passeren. Een heerlijke wending waardoor de lezer wordt gevangen door het verhaal en men zal merken dat het boek wegleggen veel moeite zal kosten. De lezer zal de waarheid willen achterhalen, en gelukkig weet Bailey hoe zij dit moet verwerken in een trekkende en vooral aangrijpende verhaallijn. De lezer zal in het begin geen idee hebben wat hen te wachten staat, maar dat er meer achter de moord van een kleine tien jaar geleden schuilt wordt al snel duidelijk, een aangrijpende wending die het verhaal een heel andere vibes geeft.

Bailey weet de lezer te trakteren op een verhaallijn die je niet geheel onberoerd zal laten, de karakters smaken naar meer en de schrijfstijl van Sarah Bailey is er één die je niet wilt missen. Een dikke aanrader die de lezer nog wel even zal bij blijven. Bailey staat zeker op mijn lijstje van Favorieten…..

Een dikke Mustread

Lieve leesgroet Moon Kager