Harper Collins·Mustread·Nieuwe serie·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

Het recept van dromen – Farina Eden *****

Het recept van dromen – Farina Eden 

“Dit eerste deel is een genot om te lezen, een heerlijke schrijfstijl maakt zich meester van de lezer”

  • Uitgever: HarperCollins
  • Auteur: Farina Eden
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402710465 
  • Druk: 1 
  • juni 2022 
  • 384 pagina’s

Hanna leeft voor haar droom, ooit zal zij de zeepziederij overnemen van haar vader. Haar vader heeft daar heel andere ideeën over, een vrouw is niet geschikt voor een functie binnen het bedrijf. Toch laat Hanna geen kan sonbenut en op haar eigen slinkse wijze weet zij haar stempel te drukken op nieuwe recepten voor heerlijk zeep. Naast het reilen en zeilen op de zeepziederij ontluikt er ook een prille liefde, de zoon van de dokter Louis heeft zijn oog laten vallen op Hanna en ook Louis laat Hanna niet onberoerd. Maar er zijn meer kapers op de kust en die zal er alles aan doen om de ontluikende liefde de kop in te drukken. 

Farina Eden, is een Duitse schrijfster die de lezer meteen zal associëren met de schrijfstijl van de Duitse Anne Jacobs, en haar weesmeisjes serie. Eden heeft een prachtig beeldende schrijfstijl waardoor de lezer zich meteen thuis voelt in de negentiende eeuw en alle perikelen rondom huize Grieb. Ook de karakters worden door Eden meer dan overtuigend aan het papier toevertrouwd, de slinkse manieren van vriendin Henriette zal bij de lezer menigmaal de haren laten rijzen. Het zal de lezer dan ook geen moeite kosten om zich het verhaal eigen te maken, de beeldend vlotte schrijfstijl en de idyllische sfeer, roepen van alles omhoog, romantiek, irritatie en empathie. Farina Eden weet op een krachtige manier de karakters een ziel te geven. Een zeer interessant gegeven voor de liefhebbers van romantiek en verhalen waarin je je als lezer helemaal kan verliezen. 

Het verhaal is uitgebreid, sterk opgebouwd op een manier die de lezer maar moeilijk los zal laten, de karakters gaan je na aan het hart staan en maken de lezers nieuwsgierig naar de plot, en zeker ook naar het vervolg. Eden geeft de lezer een klein inkijkje in  het tweede deel van De vrouwen van de Zeepmakerij serie “De kern van Liefde”. Ook daarin komen de karakters uit dit heerlijke deel weer naar voren alleen zal Henriette de hoofdrol spelen. Farina Eden heeft met dit eerste deel een plekje in mijn hart veroverd, haar intrigerende manier om de sfeer te beschrijven en de meevoelende karakters smaken naar meer. 

Een heerlijke roman die gedragen wordt door veel emoties, intrigerend en idyllisch, een genot om te lezen.

Lieve leesgroet Moon Kager