#aanrader·A.W. Bruna uitgeverij·Recensies·Thriller·Thrillerserie

De Horzel – Marc Raabe.  “Wat een boek! Wat een serie!   Zeker een #Mustread!

Marc Raabe – De Horzel

  • Auteur: Marc Raabe
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Nederlands 
  • juni 2022
  • Paperback
  • 9789400514034
  • 464 pagina’s

De Horzel is alweer het derde deel met Tom Babylon in de hoofdrol! Tom is een eigenwijze rechercheur die geregeld buiten de gebaande paden loopt. Niets nieuws voor een thriller zou je zeggen, zo zijn er wel meer hoofdpersonages op te noemen. Ja, dat is waar! Is dat vervelend? Nee, niet als het gaat om het personage Tom Babylon!

Brad Galloways heeft een optreden in het Olympiapark in Berlijn voor wel 22.000 fans. Brad houdt van zijn fans en op het moment dat hij dat luidkeels verkondigt aan zijn fans, stapt er één fan het podium op. Een vrouw overhandigt hem een enveloppe. Brad pakt hem aan, niet vermoedend dat hij de volgende dag dood zal zijn; vastgeketend aan het bed in zijn hotel en doodgebloed.

Tom Babylon onderzoekt samen met psychologe Sita Johanns deze zaak, die nog niet zo eenvoudig blijkt. Uiteindelijk voert het spoor dertig jaar terug, naar een ontvoeringszaak en blijken er linken te zijn met de geschiedenis van Tom zelf. Waar Tom eerst zijdelings betrokken lijkt, wijzen later steeds meer sporen naar hem en wordt hij zelfs de hoofdverdachte. Hij wordt in het nauw gedreven en eigenlijk heeft hij alleen nog steun van Sita.

Is De Horzel als standalone te lezen? Ja, zeker! Maar dat zou echt zonde zijn! Elk deel krijg je stukjes mee van de puzzel die gelegd moeten worden om het beeld rondom Tom Babylon compleet te krijgen. Ik vind de hele serie heerlijk om te lezen! En het wordt per boek ook nog eens steeds leuker. Steeds meer krijg je mee van de geschiedenis, die belangrijk is in het heden. In De Horzel switchen we tussen heden en 1989, de tijd rondom de val van de Berlijnse Muur.  Je komt er achter hoe lastig en complex de jeugd van Tom is geweest. Marc Raabe stipt in het eerste deel sommige onderwerpen aan en per deel kom je meer te weten. Dit wordt op een kundige manier gedaan, subtiel, maar zonder dat je deze details vergeet.

Tijdens het lezen van De Horzel was ik even bang dat we werkelijk naar een einde afstevenden. Gelukkig niet! Marc Raabe is nog niet klaar met Tom Babylon en de zijnen! Want deel vier (De Kelder) komt er in februari aan!  Wat mij betreft begint Marc Raabe ook pas, want ik ben het nog lang niet zat! Zeker niet als deze kwaliteit blijft. Voor De Horzel, maar voor de hele serie geldt: Dikke Aanrader(s), Vette Mustread(s)!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman