De Crime Compagnie·Debuut·Mustread·Pageturner·Psychologische thriller·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Moordende Hitte – Sophie Wester

Moordende Hitte – Sophie Wester

“Met de temperatuur stijgt ook de Spanning, naar een Moordende Climax. # Pageturner”

Wanneer Annejet besluit om samen met haar buurvrouwen een belevingstuin te creëren, haalt ze zich meer op de hals dan ze ooit had kunnen bedenken. De samenwerking met haar beste vriendin Karin verloopt vanaf de start van het project stroef en hun wederzijdse frustraties broeien onder de oppervlakte. De komst van Katja, een aantrekkelijke nieuwe buurvrouw, zet alle verhoudingen op scherp. Als de temperatuur blijft stijgen en de hitte ondraaglijk wordt, komen de zorgvuldig bewaarde geheimen aan het licht en loopt alles gruwelijk uit de hand.

Schrijversduo Sophie Wester weet met dit debuut niet alleen een flitsende start neer te zetten, ook bij de lezer zal de temperatuur flink oplopen. Het verhaal heeft een geheel eigen karakter, op waarschijnlijk bewuste momenten worden er geheimen in het verhaal gedropt wat maakt dat de lezer Moordende Hitte al snel als een Pageturner zal ervaren De spanning loopt net als de temperatuur gestaag op, je voelt als lezer dat er iets dreigends komt, omdat de vanaf het begin al snijdende spanning tussen de karakters alleen maar oploopt.

De schrijfstijl is heel vlot en het leest ook enorm prettig weg, door de oplopende spanning blijf je als lezer ook nieuwsgierig en geboeid, met allerlei hersenspinsels in je hoofd wil je gewoon weten waar of het heen gaat. Ook aan de verbeelding wordt niets overgelaten de scenes verschijnen als vanzelf op je netvlies. Een heerlijke debuut dat de lezer naar meer zal doen smaken. Gelukkig komt in 2023 al hun tweede thriller uit Een lege plek, hier zal men na het lezen van Moordende Hitte reikhalzend naar uitkijken

Moordende Hitte is een thriller waarbij de spanning naar een hoogtepunt wordt gebracht, de lezer zal tijdens het lezen geen moment rust hebben, aangezien de karakters stuk voor stuk op het gevoel van de lezer zullen inwerken. Vertrouwen doe je niemand en met de onverwachte en vooral verrassende wendingen die Wester in het verhaal verweeft, kan het alle kanten op gaan. Deze echte Vrouwenthriller blijkt een Vurige pageturner

Lieve Leesgroet Moon Kager