#aanrader·De Crime Compagnie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

De onbekende man – Chantal van Mierlo.  “Het laatste deel van een serie die iedere thriller liefhebber gelezen moet hebben!

Chantal van Mierlo – De onbekende man.

  • Auteur: Chantal van Mierlo
  • Uitgever: De Crime Compagnie
  • Nederlands
  • juni 2022
  • Paperback
  • 9789461095893
  • 359 pagina’s

Na het lezen van de voorgaande delen kennen we Julia al aardig goed. In De Onbekende man lijkt het er op dat ze haar leven aardig op orde heeft. Het verlies van haar dochtertje is niet minder geworden, maar haar leven heeft structuur gekregen en ze heeft een balans tussen werk en privé gevonden.

Totdat haar baas haar vraagt een actuele vermissingszaak op zich te nemen. Ze heeft er geen zin in, ze is er zelfs huiverig voor. Zal ze dit wel aankunnen, of zal het haar weer volledig in beslag nemen? Ze kent haar eigen valkuilen intussen wel… maar nee zeggen als er een kind wordt vermist, dat kan ze ook niet! Dan zadelt haar baas haar ook nog op met Charlotte, een nieuwe collega, waar ze mee moet gaan samenwerken terwijl ze het liefst alleen werkt. Ze probeert zich te schikken, met tegenzin, maar ze doet het voor het vermiste kind. Dit gaat alleen niet lang goed. Zowel op haar werk als thuis loopt ze tegen haar grenzen aan. Terwijl ze haar leventje net weer een beetje op de rails had, lijkt Julia nu nergens meer houvast aan te hebben. Haar veilige bestaan brokkelt langzaam af.

De onbekende man gaat ook met een lekker vaartje van start, zoals dat ook het geval was in de twee eerste delen in de serie. Julia moet enorm wennen aan Charlotte, haar nieuwe collega en het onderzoek loopt niet! Terwijl hun tijd wel op lijkt te raken omdat de dader steeds frequenter toeslaat! Bij Julia thuis lopen de spanningen niet alleen hoog op tussen haar en Maarten, maar ook haar zoon keert zich tegen haar. Ondertussen heeft zich nog een situatie aangediend waarover ze een beslissing moet gaan nemen. Dat wordt een zware beslissing met verstrekkende gevolgen! Julia staat op het punt om volledig in te storten, ze wil terug naar haar veilige bestaan van een paar weken terug, maar die weg terug lijkt er definitief niet meer te zijn!

De delen zijn alle drie helder en duidelijk en ook wel afzonderlijk te lezen. Iets dat ik niet zou doen, want dat is gewoon een gemiste kans! Veel te leuk om de serie compleet, vanaf het begin te lezen!  Het zijn aanraders voor elke thrillerliefhebber! Ik kan me echt niet voorstellen dat er een thriller fan  is, die deze serie niet goed zal vinden! Is er dan helemaal niets kritisch te zeggen? Nee eigenlijk niet, al had ik heel even een moment tijdens het lezen dat de vaart er even uit was. Maar wie zegt dat dit niet  aan mij lag! Ik heb dit boek bijna in één ruk uit gelezen, gewoon omdat het toevallig kon! Ik had een vrije dag ingepland voor iets anders, totdat ik dacht ik kan wel eerst even lezen…. Ik bleef lezen! #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman