#aanrader·4 STERREN·Harper Collins·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie

Magdalena`s droom – Paula Stern ****1/2

Magdalena`s droom – Paula Stern De koffie trilogie deel 3

“Net als dat eerste bakje koffie `s morgens vroeg, Genieten, Stern zet met deze trilogie puur leesgenot neer”

  • Uitgever: HarperCollins
  • Auteur: Paula Stern
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402709469 
  • Druk: 1 
  • april 2022 
  • 304 pagina’s

Corinne Ahrensberg- Engel runt zeer verdienstelijk haar eigen koffie branderij, wanneer er een verkeerde zending bonen binnenkomt, staat haar zekerheid op losse schroeven. Zij reist af naar Brazilië om zelf polshoogte te nemen. Maar de koffie zending is niet haar enige probleem, schuldgevoel en een ongewenste erfgenaam komen ook de hoek om kijken. Kan zij haar grootvaders droom voortzetten of worden er van allerlei kanten roet in de koffie gegooid?

Met liefde en koffie komt alles goed

De Duitse Paula Stern schrijft met haar koffie trilogie een heel fijne romanserie, waarbij heden en verleden elkaar kruizen en samenkomen in een goed opgebouwd, romantisch maar ook indrukwekkend verhaal. Heden en verleden komen samen en de geschiedenis komt zeer uitgebreid naar voren in de boeken van Stern, de lezer proeft de liefde voor historische verhalen in de woorden van Stern. De cirkel is rond schrijft Stern in haar dankwoord en met Magdalena`s droom heeft de lezer een genoeg inzicht om de geschiedenis van Eberhard Ahrensberg mee te beleven.

Corinne wordt aangewezen als enige erfgenaam van haar vriendin Sarah. Het verhaal van Sarah wordt in het tweede deel “Sarahs vertrouwen” volledig neergezet en in dit laatste deel valt alles samen en kan de lezer niets anders doen dan beamen dat de cirkel inderdaad rond is. Naast dat het historische gedeelte heel fijn in elkaar past weet Stern ook de karakters en de sfeer goed weer te geven. De lezer schakelt moeiteloos tussen 1948 en het heden, op geen enkel moment hoef je bang te zijn dat je de draad kwijt raakt, het verhaal loopt als een geoliede machine of in dit geval kun je beter zeggen als een geoliede koffiemolen.

Stern zet met deze drie romans iets heel moois neer, het is genieten van de sfeer, de verhaallijn,  en de karakters worden een onderdeel van de lezer. Alle drie delen zijn dan ook een genot om te lezen. Met liefde en koffie komt alles goed, maar deze trilogie draagt daar  ook zijn steentje aan bij

Lieve leesgroet Moon Kager