#aanrader·Aanrader·De verhalenfabriek·Epub·Recensie van Carla

Bijna Kerstmis – Marijke van den Elsen.  “Mijn leesdebuut voor een Feelgood verhaal en het beviel wonderwel goed!

Marijke van den Elsen – Bijna Kerstmis.

  • Auteur: Marijke van den Elsen
  • Uitgever: De Verhalenfabriek
  • Nederlands
  • oktober 2022
  • e-pub
  • 9789461097286
  • 100 pagina’s

Bijna Kerstmis is een leuk kerstverhaal met humor en romantiek. Maar niet voordat er eerst allerlei problemen uit de weg moeten worden geruimd!

Anna is dol op kerstmis en cadeautjes kopen voor iedereen. Kerst viert ze het liefst al vroeg in december, of nog iets eerder. Ze dompelt zich graag onder in deze gezellige periode. Dit jaar pakken zich echter nogal wat donkere wolken samen. Het gaat financieel niet  goed met haar bedrijf en dat van mede oprichters Nadine en Thijs. Anne denkt dat ze haar ex David wel een zakelijk voorstel kan doen, zodat hij geld zal gaan investeren in hun bedrijf. Ze had kunnen bedenken dat dit niet zo’n goed plan was!. Anna belandt niet alleen in een heel gênante situatie, maar het werpt haar ook weer terug in de tijd. De tijd dat ze problemen kreeg met David en de reden dat hij nu haar ex is. Het is al snel duidelijk, David zal het bedrijf financieel niet redden, ze kan niet anders dan aankloppen bij haar rijke vader, waar ze een moeizame band mee heeft. Waar ze eigenlijk ronduit een hekel aan heeft! Haar vader wil haar, verrassend genoeg, wel helpen. Hij stelt alleen een voorwaarde dat ze uit de buurt blijft van David. Nou dat moet niet zo moeilijk zijn, het is tenslotte haar ex! Toch?

Ik lees voornamelijk thrillers. Feelgood las ik niet, maar eens moet de eerste keer zijn. En ik moet zeggen dat ik al eerder nieuwsgierig werd naar dit genre. Dat komt omdat ik door de Boekpraat ook Feelgood auteurs  vragen stel en dan komt de nieuwsgierigheid naar de verhalen ook om de hoek kijken! Ook nu kwam de nieuwsgierigheid na een Boekpraat met Marijke van Elsen en zo kwam het dat ik Bijna Kerstmis las.

Het is nog geen Kerstmis, maar dat duurt niet meer zolang! Trouwens laat je niet tegen houden om dit verhaal gewoon nu al te gaan lezen! Ik heb dat in elk geval met veel plezier gedaan! Las ik vorig jaar rondom de feestdagen al drie cosy crime verhalen over kerst (en die waren ook erg leuk!) zo nu dan een heuse Feelgood. Zo aan het einde van het jaar is het misschien ook leuk om eens iets anders te lezen. En met dit soort korte verhalen kan het ook zo eenvoudig even tussen door. Gewoon om het uit te proberen! Ik kan het in elk geval iedereen aanraden! Een plezier om te lezen!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman