#aanrader·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

Schuld – Sofie Sarenbrant.  “Schuld, geheimen, leugens en wraak; de ingrediënten voor deze thriller. Heerlijk om te lezen!

Sofie Sarenbrant – Schuld.

  • Auteur: Sofie Sarenbrant
  • Uitgever: Luitingh Sijthoff
  • Nederlands 
  • juli 2022
  • 9789021031491
  • 348 pagina’s

Schuld is intussen deel vier met in de hoofdrol Emma Sköld. En weer een prachtige cover! Net zoals dat bij Berouw, Jaloezie en Genade was.

Het verhaal gaat voortvarend van start en de vaart blijft er ook in, zoals intussen wel kenmerkend is voor Sofie Sarenbrant!

Emma verblijft en een buitenwijk van Stockholm, Bromma, in het huis van haar zus. Er worden meerdere inbraken gepleegd in de buurt en dan wordt er tijdens een inbraak zelfs een tiener vermoord! Notabene naast het huis waar Emma op dat moment woont!

Emma en Thomas worden op de zaak gezet, maar de samenwerking verloopt stroef. Terwijl Thomas dacht dat hun relatie rijp was voor een volgende stap en haar ten huwelijk vroeg, kreeg Emma het hier Spaans benauwd van en vroeg hem te vertrekken.

Emma heeft het idee dat er ook in haar huis is ingebroken, maar ze weet het niet zeker, totdat ze bijna van de weg wordt afgereden, dan gaan haar verdenkingen meteen uit naar Gunnar, de man die ze in het verleden heeft opgepakt en die zeker met wraakgevoelens moet rondlopen! Maar ze zwijgt en zegt niets om haar ouders en Thomas niet lastig te vallen. Haar ouders mogen niet ongerust worden en Thomas heeft ze tenslotte zelf van zich af geduwd. Het is te laat om hem om hulp te vragen.

Dat Thomas tegelijkertijd ook iets geheim houdt voor Emma, maakt dat ze beiden in beslag genomen worden door eigen gevoelens en geheimen. Hierdoor wordt de samenwerking die al niet soepel verliep zo mogelijk nog stroever. Natuurlijk loopt het leven van Emma als een rode draad door het verhaal, maar we krijgen het verhaal duidelijk aan de hand van meerdere perspectieven! Door de schrijfstijl van Sofie Sarenbrant met de korte hoofdstukken en de snelle perspectief wisselingen lees je met een heerlijk vaartje door het boek heen. Voor mij was Schuld niet ultraspannend, maar dat is ook niet altijd nodig om te genieten. Ik heb het boek dan ook dichtgeslagen met de overtuiging dat ik ook deel vijf, die er zeker gaat komen, wil gaan lezen! Dat is ook zo leuk aan series!  Dit deel was doorspekt met Schuld, geheimen, leugens en wraak. Heerlijke ingrediënten voor een thriller. Aanrader, maar lees wel de drie vorige delen eerst!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman