Interessante leeservaring·Phoenix Books·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Droog water- Maxime Paredis ***1/2

Droog water – Maxime Paredis

Een waardige opvolger van een sterk debuut, de lat ligt weer een treetje hoger.”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 15 september 2022 
  • 399 pagina’s

Acht jaar na het overlijden van haar zusje Andrea, ontvangt Alexandra een mysterieuze envelop. De envelop bevat een foto van haar zusje, is dit een grap? Wanneer er nog twee meisjes op bijna dezelfde manier om het leven komen als haar zusje, gaan bij Alexandra allerlei alarmbellen rinkelen, en gaat zij samen met haar vriend Lars op onderzoek uit.

De Vlaamse auteur Maxime Paredis, debuteerde in 2019 met “Honderd kamers” een debuut dat meteen werd beloond met de nominatie voor de bronzen Vleermuis 2020, of deze nominatie de lat hoog heeft gelegd voor de auteur, geen idee? Maar dat Paredis op een sterk geëvenaarde manier een verhaal heeft weten neer te zetten kan ik zeker beamen. Droog water is een verhaal waarbij de lezer op de proef gesteld wordt, er zal een beroep op het vertrouwen van de lezer worden gedaan, en weet Paredis zelfs in te pakken en te laten twijfelen aan zijn of haar eigen gevoel. Dit is echt een opmerkelijke leeservaring, tijdens het lezen zal men een haat liefde verhouding ontwikkelen met de hoofdpersonages dit gegeven geeft het lezen iets indrukwekkends en zorgt tegelijkertijd voor een enorm trekkende opbouw, de lezer zal blijven lezen om maar achter de waarheid te komen.

De lezer tijdens het lezen en enige irritatie voelen, dat een auteur dit kan bewerkstelligen met een verhaal is echt een sterke eigenschap voor een goede thriller. Maxime Paredis heeft in Droog water de karakters zo sterk neergezet dat zij van alles bij de lezer te weeg brengen, het verhaal blijft lange tijd ongrijpbaar en de plot is een verademing. Een verademing omdat in Droog water het gevoel van de lezer een serieus uitgangspunt is, Paredis speelt, net als bij zijn debuut thriller ook in dit verhaal een spel met de lezer en wanneer men de plot is genaderd zal blijken wie er gewonnen heeft.

Een indrukwekkende thriller die meer met de lezer zal doen dan alleen een spannende leesflow bezorgen, er komen emoties los waarvan men echt even zal moeten bekomen. Maxime Paredis is een meer dan interessante auteur om te blijven volgen, heel benieuwd wat hij de lezer nog meer te bieden heeft. Een waardige opvolger van een sterk debuut, de lat ligt weer een treetje hoger.

Lieve leesgroet Moon Kager