#aanrader·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Obsessie – Jet van Vuuren.  “Een vlot lezende thriller over obsessie in de liefde en de gevolgen hiervan. Fijn om te lezen!

Jet van Vuuren – Obsessie

  • Auteur: Jet van Vuuren
  • Uitgever: AmboAnthos
  • Nederlands 
  • Augustus 2022
  • 9789026357282
  • 328 pagina’s

Laura heeft een hele moeilijke tijd; ze is net weduwe geworden. Haar grote liefde Kees, die vlieginstructeur is, is tijdens een solo vlucht neergestort en omgekomen. Terwijl ze verdrinkt in verdriet komt ze erachter dat ze niet alleen haar man is verloren, maar waarschijnlijk ook al hun bezittingen gaat verliezen. Kees heeft haar achtergelaten met schulden!

Door zorgen en verdriet zoekt ze steun bij haar oude vrienden, huisgenoten uit haar studententijd. Die staan direct voor haar klaar en ze logeert ook tijdelijk bij ze. Eerst bij Dirk, later bij Frances. Alleen krijgt ze hier niet de rust waar ze op hoopte. Het lijkt dat het gezamenlijk verlies van Cindy, ondanks dat dit jaren geleden gebeurde, niet verwerkt is. Onuitgesproken houden ze elkaar misschien wel schuldig voor de dood van Cindy!

Vanaf het moment dat ze bij Dirk logeert gebeuren er vreemde dingen. Zelfs haar broer, die ze al jaren bewust niet ziet, komt opduiken. Haar broer is van jongs af aan al een vriend van Dirk en dat heeft ze nooit begrepen. Dirk die idolaat is van Laura en nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat hij van haar houdt is een man met een gouden hart, dat kan ze van haar eigen broer niet zeggen, integendeel. Omdat Paul weer opduikt krijgt ze het vermoeden dat er in het verleden dingen gebeurd zijn die niet los staan van de recente gebeurtenissen. Paul heeft hier mee te maken, dat weet ze zeker. En dat Paul, haar eigen broer, het niet schuwt om te chanteren, verbaast haar al helemaal niet. Zolang hij er maar beter van wordt!

Door alle vreemde gebeurtenissen weet Laura niet wie ze in vertrouwen kan nemen en ze vertelt dan ook niet alles aan ze. Wat ze wel verteld aan de één komt via de ander weer terug, maar niet altijd geheel volgens de waarheid. Langzaam komt ze erachter dat niemand lijkt te zijn zoals hij zich voordoet. Zelfs haar eigen man lijkt ze niet volledig te hebben gekend. Kan Laura zich uit deze neerwaartse spiraal nog omhoog werken?

Jet van Vuuren heeft een zeer vlotte schrijfstijl die helder en duidelijk is. Ze weet het hele verhaal door de spanning goed vast te houden en, ondanks dat de uiteindelijke ontknoping voor mij geen verrassing was, was het een genoegen om te lezen. Het was voor mij het eerste boek dat ik las van Jet van Vuuren, en dit hoeft voor mij zeker niet het laatste boek te zijn!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman