#aanrader·**** 1/2 ster·@pageturner·De Crime Compagnie·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie

Deadline – Carmen Prins ****1/2

Deadline – Carmen Prins

“Waan je op het idyllische Terschelling, maar wees gewaarschuwd want Carmen Prins zet met deadline alles op scherp”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461096753 
  • Druk: 1 
  • juli 2022 
  • 300 pagina’s

Wat begint als een vriendendienst blijkt in Real life, gewoon knetterhard werken en vooral veel ongemakkelijke situaties. Wanneer Carmen denkt alles onder controle te hebben, haar kids bij hun vader, de verbouwing van het huis in volle gang en een weekje oppassen op het koffiehuis van haar vriendin Birgit komt zij van de koude kermis thuis. Het wordt al snel duidelijk dat alles in het water valt en Carmen komt handen, voeten maar vooral ogen te kort om alles te bestieren. Waar is zij in hemelsnaam in belandt?

Deadline is een vervolg op het debuut van Carmen Prins, Carmens kookpunt was voor vele een meer dan aangename verrassing. Het idyllische Terschelling komt ook ditmaal weer meer dan overtuigend uit de verf, de lezer waant zich op vakantie maar wees gewaarschuwd, er is een hele hoop gaande op het Waddeneiland. Naast het prettige vakantie gevoel dat vanaf het begin bij de lezer zal worden aangewakkerd, voelt men ook de dreiging en de spanning. Er hangt van alles in de lucht wat er voor zorgt dat men in een aantrekkelijke leesflow komt en dit boek al snel een pageturner blijkt te zijn.

Prins weet net als in haar debuut ook in Deadline de spanning op te drijven tot een heerlijke climax. De in de ik-vorm geschreven spannende roman behoort zeker in het rijtje Mustreads, het heeft dan ook alle eigenschappen die het voor de echte thrillerfans het lezen meer dan waard maakt. De interessante karakter Carmen smaakt naar meer en het eiland Terschelling wordt ook dit maal zo beeldend aan de lezer overgebracht dat men er nog lang geen genoeg van zal hebben. Hopelijk gaat Carmen Prins nog even door met haar spannende verhalen, want aan het idyllische van het wadden eiland wordt door de spanning die zij sterk weet op te voeren zeker geen afbreuk gedaan

Een aanrader voor de fans van een echte Nederlandse thriller waarbij spanning, sfeer en setting enorm sterk wordt neergezet.

Lieve leesgroet Moon Kager