Aanrader·eerste deel·Nieuwe serie·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie·Uitgeverij De Fontein

Het laatste Feest- Clare Mackintosh ****

Het laatste Feest- Clare Mackintosh

“Macintosh op haar best, zoals we gewend zijn van haar weet ze de lezer tot het einde aan toe scherp te houden”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 22 september 2022 
  • 400 pagina’s

Luxe vakantiehuizen zorgen voor veel tegenstrijdige gevoelens in Cwm Coed, voor de één is het een plek om tot rust te komen maar voor de locals zijn de luxe lodges vooral een doorn in het oog. Wanneer tijdens de Nieuwjaars duik een lijk komt boven drijven blijken er dan ook veel verdachte te zijn. Wie de zanger heeft vermoord is een raadsel voor rechercheur Ffion Morgan maar dat hij meer vijanden had dan vrienden staat als een paal boven water.

Clare Mackintosh is een uit Engeland afkomstige auteur, dat zij voorheen een politieagent is geweest zal de lezer niet verbazen,  de hoofdpersonage van haar nieuwste serie is zeer beeldend en met veel kracht aan het papier toevertrouwd. Zeker wanneer men al meerdere boeken van Mackintosh gelezen heeft, weet je waar de kracht zit, in plottwisten en wendingen die de lezer achterover doen slaan. Zo ook in dit eerste deel van de Ffion Morgan serie. Het boek is opgemaakt in delen en zoals we gewend zijn van Clare zet ze alles op scherp wanneer het eerste deel is afgelopen, en daar blijft het niet bij.

Een ieder in het plaatsje Cwm Coed zou niet misstaan op de verdachte lijst. Het laatste feest is een verhaal waarin veel verdachte personages aan het woord komen, de verhalen worden vanuit verschillende perspectieven beschreven en Mackintosh belicht van elk karakter zijn of haar eigen beleving. Een interessant gegeven, de lezer krijgt van alle kanten zicht op de eventuele daders waardoor iedereen tot het einde aan toe verdacht blijft. Het laatste feest zou dan ook geen echte Mackintosh zijn wanneer de lezer niet tot het einde aan toe onzeker blijft over de uiteindelijke plot, ze verweeft op een unieke manier het venijn in de staart. Met het gegeven dat dit het eerste deel van een serie over rechercheur Ffion Morgan is, en de plot van Het laatste Feest kan de lezer opgelucht ademhalen hier mogen we nog langer van genieten en dat is in dit geval geen straf.

Clare Mackintosh is in haar nieuwste thriller weer op dreef, haar wendingen weten de lezer te tarten en met haar plot blaast zij de lezer om ver. Een heerlijk thriller auteur die de aandacht van de lezer verdient, een dikke aanrader.

Lieve leesgroet Moon Kager