5 sterren·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie·Xander Uitgevers

Herinneringen aan het Strandhuis – Mary Alice Monroe *****

Herinneringen aan het Strandhuis – Mary Alice Monroe

“Mary Alice Monroe weet de lezer te ontroeren, met haar prachtige schrijfstijl steekt zij kop en schouders boven vele schrijvers uit. Wat een leesgenot”

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 30 augustus 2022 
  • 448 pagina’s

Haar gezondheid speelt Olivia ,Lovie, Rutledge  parten, haar lichaam wordt minder maar haar herinneringen des te sterker. Herinneringen aan haar liefde, voor het eiland Ilse of Palms, voor Primrose Cottage, voor haar kinderen Cara en Palmer en haar twee mannen, Stratton en Russell. Twee mannen waar zij tussen kiezen moest. Reis je mee naar 1974, naar Ilse of Palms en geniet van de omgeving, de schilpadden trek en de liefde….?

Aan alles in de boeken van Mary Alice Monroe proeft de lezer haar liefde voor de natuur en de liefde voor de schildpadden, ook in dit derde deel kan de lezer hier niet om heen. Het is geen straf want het verhaal is opgetekend uit liefde, over liefde en over familie. Een romantisch Romeo en Julia verhaal in de strandhuis stijl. Herinneringen aan het strandhuis is een verhaal dat menig lezer zal ontroeren, de manier waarop Monroe het verhaal aan de lezer overbrengt is niet alleen vol emotie maar ook vol kracht beschreven, puur leesgenot.

In dit derde deel komt vooral Olivia Rutledge aan het woord, haar jaren als getrouwde vrouw met twee jonge kinderen en haar liefde voor het eiland en de schildpadden zullen de lezer weten te boeien en door de beeldende manier van schrijven zal men vol empathie het verhaal van Lovie beleven. Mary Alice Monroe beschikt over een krachtige maar vooral bezielende schrijfstijl, hiervan zal men niet zo snel genoeg krijgen. Ook dit derde deel zal de lezer weer de volle 443 bladzijde leesgenot bezorgen, geen moment zal de aandacht ontsnappen de romantiek en de zorgen spatten van de bladzijdes en het maakt de lezer week en emotioneel.

Monroe heeft in dit boek nog meer de nadruk gelegd op het werk van het turtle team, de lezer krijgt inzicht in de gedrevenheid van de vrijwilligers, het geeft een helder beeld van hoe de schildpadden hun eieren begraven tot het uitkomen van de eieren, de lezer zal tussen de regels door de liefde van de auteur voelen voor dit werk. Wanneer een auteur zoiets bij de lezer kan bewerkstelligen, dan beschikt zij over schrijfstijl die hoort bij een echte Mustread-schrijfster, en Mary Alice Monroe is dat zeker. Dit derde deel is een ontroerend verhaal waarbij allerlei emoties omhoog komen maar één ding is zeker van Ilse of Palms, de familie Rutledge en de onechte Karetschildpad krijgt de lezer geen genoeg. Wat een leesgenot.

Lieve leesgroet Moon Kager